Het organiseren van een congres is een fantastisch marketing kanaal. Bezoekers van je congres komen één op één in contact met jou. Daarnaast zorgt een congres ervoor dat jij als bedrijf en merk weer top-of-mind wordt bij jouw bezoeker. Een congres organiseren kan een hele opgave zijn, vooral omdat je aan waanzinnig veel dingen moet denken. Het organiseren van een congres vergt nu eenmaal een boel planning, vergaderen en organisatie skills. Via deze blog help ik jou bij dit proces, zodat jij het maximale haalt uit dit marketingkanaal.

De locatie

Bij een succesvol congres is de sfeer van de locatie en het congres een perfecte match. Kies een locatie op basis van het type congres dat jij wilt gaan organiseren. Ga je een interactieve denksessie organiseren? Dan kies je voor een inspirerende locatie midden in het de natuur. Een zakelijk congres komt weer beter tot zijn recht in een industriële locatie. Wat jouw type congres ook is, stem je locatie af op het type congres dat je wilt neerzetten.

De ligging

Congreslocaties en congreszalen liggen verspreidt over heel Nederland. Je gasten komen waarschijnlijk niet uit heel Nederland. Zorg ervoor dat je een centrale locatie uitkiest die goed te bereiken is voor al je gasten. Zo maximaliseer je de kans dat je een lage no-show krijgt op de dag van je congres.

De catering

Naast dat het belangrijk is dat je gewoon lekker eten serveert, moet je er ook voor zorgen dat er voor iedereen wat te eten is. Tegenwoordig is de kans aanzienlijk dat er mensen op je congres afkomen met een bepaalt dieet of geloof. Zorg ervoor dat je ook voor hen wat te kiezen hebt. Een goede congreslocatie draait hier zijn hand niet voor om.

Uitloop

Wat is er nu vervelender dan voortijdig je congres te moeten stopzetten, omdat de huur van de locatie voorbij is. Zorg ervoor dat je afspraken met je congreslocatie maakt over hoe lang je maximaal kunt uitlopen en of hier kosten aan verbonden zijn en zo ja welke. Dit zorgt ervoor dat je na afloop van het congres geen bittere pil geserveerd krijgt in de vorm van een hoge rekening.

Veel plezier

Het organiseren van een congres kan best spannend zijn, er zijn zoveel variabele en al die variabele kunnen ervoor zorgen dat er dingen niet helemaal vlekkeloos verlopen. Maak je niet te druk, want een congres organiseren moet vooral leuk zijn. Betrek de locatie er zoveel mogelijk bij, want zij hebben ook profijt van het organiseren van een succesvol congres.