Hoe voorkom je een gokverslaving?

Gokken in een online casino kan erg verleidelijk zijn voor mensen. Het idee van winnen en rijk worden spreekt veel mensen aan en daarom wagen veel mensen bijvoorbeeld een gokje bij een loterij. Dit is niet veel anders dan in de wereld van online gokken. Het idee om even snel geld te verdienen is bijna te verleidelijk om te weerstaan. Omdat je graag online gokt, betekent nog niet dat je gelijk een gokverslaving hebt. Dit treedt pas op wanneer je je controle verliest en je veel tijd en geld besteedt.

Signalen gokverslaving

Op het moment dat je iets te veel televisie kijkt betekent niet gelijk dat je verslaaft bent aan televisie kijken. Dit geldt ook voor online gokken, alleen het gevaar is wel groter. Er zijn enkele signalen die erop kunnen wijzen dat je een probleem hebt. Het meest voorkomende symptoom is wanneer je de gehele dag aan gokken moet denken en niet kan wachten om het weer te doen. Daarnaast besteedt je te veel geld dan je eigenlijk zou willen spenderen en besteedt je te veel tijd achter de computer. Als laatste is dat je simpelweg niet kunt stoppen met het spelen en ook niet meer minder kunt spelen.

Verslaving is geen keuze. Niemand wil verslaafd zijn en vaak gebeurt het opeens. Wanneer je merkt dat je een probleem hebt, bespreek dit vooral met iemand. De meeste mensen schamen zich en hierdoor wordt het probleem vaak alleen maar groter.

Op de juiste manier een gokje wagen

Er zijn manieren om verantwoord een gokje te wagen. Zorg ervoor dat je je zelf duidelijk grenzen stelt aan wat je wilt uitgeven en hoe lang je een spel wilt spelen. Zorg er altijd voor dat je alleen speelt met geld wat je echt kunt missen en speel nooit met geleend geld. Zorg er ook voor dat je een goed humeur hebt om te spelen. Wanneer je slecht gehumeurd bent is de kans groter dat je geduld opraakt en onnodig risico neemt.