U bent helemaal blij met de aanschaf van uw nieuwe auto. In plaats van een auto met versnellingsbak heeft u een automaat gekocht. Ik geef u groot gelijk, het is ook veel prettiger rijden in een automaat. Bij de aanschaf heeft u dan ook nog eens gehoord dat de olie die in uw automaat zit eindeloos mee gaat en nooit vervangen hoeft te worden. Nou, is dat even prettig! U rijdt met een gerust gevoel rond in uw mooie bak en u bent trots. Met recht, natuurlijk.

Maar weet u dat een powerflush wel degelijk bij het onderhoud van uw auto hoort? Dat u veel langer met die mooie bak kunt doen als u de powerflush laat?

Vervuilde olie

De reden hiervoor is vrij eenvoudig. In uw automaat zit olie. De oliefabrikant geeft waarschijnlijk aan dat u weet ik niet hoeveel kilometers met hun product kunt rijden, zonder dat deze ververst hoeft te worden. Loze beloftes, vind ik. Want een powerflush is juist heel belangrijk. De olie vervuilt namelijk hoe dan ook, hoe goed de olie ook is. Niks ten nadele van die olie, maar zo is het nu eenmaal, net als dat je, welke kwaliteit kaas je ook hebt, er op den duur altijd schimmel op komt. Bij de één weliswaar sneller dan bij de andere, maar toch. Zo is het nu eenmaal.

Een powerflush zorgt ervoor dat de vuile, verdikte olie uit de automaat gaat. Met een speciale reinigingsmachine gaan ze de powerflush, en alle viezigheid verdwijnt uit de automaat en wordt vervangen door nieuwe, verse, schone olie.

Uw powerflush is goedkoper

Zo wordt voorkomen dat u na een veel kortere tijd dan u in gedachten had tegen het probleem aanloopt dat u een volledige nieuwe automaat moet omdat deze is vastgelopen. Een powerflush is een veel goedkopere en duurzamere oplossing dan een compleet nieuwe automaat in uw mooie auto te laten zetten.