Kan jij je nog een wereld zonder internetverbinding indenken? Inmiddels hebben bijna alle Nederlandse huishoudens een internetaansluiting. Alleen onder ouderen blijft het aantal internetgebruikers nog wat steken. Maar zelfs zij maken ene inhaalslag. In ieder geval kan vrijwel geen enkel bedrijf meer werken zonder internet. Eén ding zal iedereen herkennen: het frustrerende van een slechte verbinding. Traag internet en heel langzaam bufferen. Dat schiet niet op als je een mailtje wilt verzenden, een document wilt openen of een filmpje wilt laten zien. De glasvezelkabel blijkt hiervoor een uitkomst te zijn. Wie kiest voor een goede glasvezel leverancier, is verzekerd van optimaal internetgebruik.

 

Voordelen glasvezelkabel

Er zijn aardig wat verschillen tussen glasvezelkabels. Wie kiest voor een glasvezel leverancier, heeft daarbij ook keuze voor welke glasvezelkabel je kiest. Zo zijn er de multi modale glasvezelkabel en single modale lichtgeleider. De multi modale glasvezelkabel wordt gebruikt voor middelmatige afstanden. Hier is een gemiddelde of snelle gegevensoverdracht mogelijk. Bij de single modale lichtgeleider kan deze vooral ingezet worden voor grote, snelle gegevensoverdracht. Bij deze kabel kan dit over lange afstanden gedaan worden.

Het grote voordeel van de glasvezelkabel is dat er minder tot vrijwel geen storingen in voorkomen, vergeleken met bijvoorbeeld de ADSL kabel. Dit komt doordat het glasvezel ongevoelig is voor elektronische straling. Bovendien is het signaal in de glasvezelkabel ook veel sterker dan vergelijkbare kabels. Het signaal hoeft dus nooit versterkt te worden. Met dit betrouwbare netwerk, kan je altijd rekenen op een goede internetverbinding. Het is dus wijs om op zoek te gaan naar een goede glasvezel leverancier.

 

Glasvezel leverancier InfraTEL

De groothandel voor data- en telecom materiaal is InfraTEL. Ze zijn ook leverancier van glasvezelkabels en alle benodigdheden. Kabels voor korte afstanden, of kabels van tientallen meters lang: bij InfraTEL kan het geleverd worden. Wie op zoek is naar een goed glasvezel leverancier, is bij InfraTEL aan het juiste adres!