Zijn uw ramen aan vervanging toe? Worden ze simpelweg net meer goed schoon of hebben de buurkinderen een bal door de ruit geschoten? Het glas vervangen is een zeer secure zaak. Door een andere glassoort te kiezen kunt u maandelijks veel geld besparen op de energierekening. Zo is de vuistregel wanneer u enkel glas vervangt voor dubbel glas, u maandelijks €100 tot €150 kunt besparen.

Glas vervangen – Soorten

Tegenwoordig zijn er verschillende glassoorten geschikt voor uw ramen. Het hangt af van wat uw wensen zijn. Elke glassoort heeft zijn eigen kenmerken. Lees in onderstaande alinea’s meer over de toepassing.

HR++ glas

HR staat voor Hoog Rendementsglas. De grootste voordelen van HR++ glas is dat het warmteverlies beperkt en voor lagere energiekosten zorgt. Ook is HR++ glas verkrijgbaar met extra zonwerende optie. Het glas bestaat uit twee glasplaten waarbij de tussenruimte gevuld is met edelgas, één zijkant is voorzien van een coating waardoor het glas nog beter isoleert.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas is een stuk sterker dan normale glassoorten, tot wel 10 keer toe in vergelijking met enkelglas. Hierdoor is het glas beter bestand tegen impact. Het glas vervangen van deuren, scheidingswanden, tafelbladen, spat schermen en uiteraard voor de ruit kan door veiligheidsglas gedaan worden. Nog een reden waarom veiligheidsglas aan zijn naam komt, als het breekt verpulverd het in duizenden kleine brokjes. Het zijn geen scherpe glassplinters waardoor verwonden bijna onmogelijk is.

Figuurglas

In veel oudere huizen komen we figuurglas tegen. Wilt u de ruiten vervangen maar wel de originele staat behouden? Dan kunt u voor figuurglas kiezen. Onder hoge temperaturen wordt er een reliëf in het glas gewalst. Figuurglas komt ook vaak terug in scheidingswanden, bijvoorbeeld in de badkamer. Ook is het mogelijk om figuurglas te combineren met isolatieglas, zo blijft de warmte behouden.

Wilt u meer informatie over glas vervangen of de verschillende glassoorten? Neem geheel vrijblijvend contact op.