Wanneer de gevel van uw huis er vervallen en vies uit ziet, krijgt uw hele huis gelijk een verwaarloosde uitstraling. Wanneer u uw huis wil verkopen is dit helemaal vervelend. Met de juiste gevelreiniging ziet uw huis er weer stralend uit.

Gevelreiniging – Wat te doen bij welke aanslag?

Er zijn verschillende soorten aanslagen die uw gevel vervuilen. Al deze aanslagen dienen op een andere manier behandeld te worden. In onderstaande alinea’s bespreken we de meest voorkomende vervuilingen.

Algen

Door algenaanslag krijgt uw gevel een groene waas, dit komt in Nederland veel voor. De oplossing is gelukkig redelijk simpel: met een stoomreiniging verwijdert u de algen. Wel is het belangrijk om daarna de gevel te behandelen met een algendoder, zo voorkomt u dat de algen terugkomen.

Zwarte aanslag

In grote en drukke steden komt een zwarte aanslag vaker voor. Dit wordt veroorzaakt door smog. Vaak is dit te zijn rondom de schoorsteen. Het is erg lastig om de aanslag te verwijderen. Een speciale chemische gevelreiniging dient hieraan te pas te komen.

Mos

Ook mos is in Nederland een veel voorkomende gevelvervuiler. Mos groeit voornamelijk in de voegen en op stenen. Net als bij de algen is mos te verwijderen met een stoomreiniging. Mos komt echter wel snel terug. Dit is tegen te houden door de gevel te impregneren met een mosdoder.

Witte aanslag

Een witte aanslag op de gevel kan komen door kalk, zoutbloei en salpeter. Zoutbloei wordt veroorzaakt door vochtproblemen. Het nadeel is dat deze schadelijk zijn voor het metselwerk van de gevel. Salpeter is een zuur dat door opstijgend vocht veroorzaakt wordt. De aanslag is op te lossen door een chemische gevelreiniging of door de gevel te laten stralen.

Vergrauwing

Als de gevel vaak nat of vochtig? Dan kunnen de stenen door metaal-oxidatie een grijze aanslag krijgen. De enige manier op de grijze uitslag van de bakstenen te krijgen is om de gevel te laten stralen.

Laat uw gevelreiniging altijd uitvoeren door een professional. Zo bent u verzekerd van een schone, als nieuw uitziende gevel.