Een lekker en gezond leefklimaat zorgt voor meer comfort in je woning of bedrijfspand. Daarnaast zorgt een gezond leefklimaat in een bedrijfsruimte voor minder ziekteverzuim en daardoor voor minder overhead kosten. Goede ventilatie zorgt voor warmte, verkoeling en reiniging van de lucht. Ventilatie slaat in de basis vochtige, smerige lucht vol met schimmels en bacteriën op en reinigt deze lucht. Vervolgens maakt ventilatie de lucht droger, hierdoor krijgen schimmels minder kans en komt ventilatie ten goede aan het behoudt van je woning. Ventilatie komt in veel verschillende vormen, de truc is om de juiste keuze te maken. Ventilatie die past bij het type woning of ruimte en daardoor zorgt voor het beste resultaat. Via deze blog zal ik je proberen te helpen om een juiste keuze te maken.

Ga je alleen voor verwarming of ook voor verkoeling?

Ventilatie komt in veel verschillende vormen en kan ingezet worden voor verschillende doeleinden. Iedereen kent de ventilatie die komt in de vorm van verkoeling, hierbij kun je denken aan de airco die je in zoveel ruimtes ziet staan. Wat maar weinig mensen weten is dat ventilatie echter ook komt in de vorm van verwarming. Een van de type die hierin voorziet is een WTW unit. Een wtw unit maakt gebruik van de warmte die zich al in de ruimte bevindt. Anders dan bij een centrale verwarming zorgen WTW units voor hetzelfde warmte resultaat, maar dan tegen minder energiekosten. Dat komt doordat WTW units niet de gehele ruimte opnieuw blijven verwarmen, maar gebruik maken van de warmte in de ruimte. Daarnaast maakt een WTW unit de lucht in een specifieke ruimte schoner. Dit doen deze units door middel van WTW filters. Een WTW filter vangt smerige lucht op, bewaard deze in het filter waardoor de unit de lucht schoner uit kan blazen.

WTW units kunnen veel geluid maken

WTW units zijn in de basis ontwikkeld om enorme gebouwen te verwarmen en te ventileren. Hierdoor is er weinig rekening gehouden met het geluid dat deze units produceren. Comfort is natuurlijk niet alleen een fijn leefklimaat, maar ook een ruimte zonder extreem veel geluid. Dat weet de ventilatie industrie natuurlijk ook. Daarom heeft deze industrie woonhuisventilatoren in het leven gebracht. Deze vorm van WTW units hebben minder capaciteit waardoor ze ook direct minder geluid maken. Aangezien woonhuizen over het algemeen kleinere ruimtes hebben, is al deze overtollige capaciteit ook niet nodig. Hierdoor zijn deze woonhuisventilatoren extreem geschikt voor woonhuizen, basisscholen en andere kleinere publieke ruimtes.

Schakel de hulp in van een specialist

Natuurlijk zijn er nog veel meer vormen van ventilatie en de keuze is eigenlijk te groot voor de gemiddelde consument. Schakel daarom de hulp in van een specialist. Zij kunnen je gericht advies geven. Een specialist kan door middel van bepaalde formules namelijk precies berekenen welke ventilatie unit het best bij jouw situatie past. Hierdoor kun je rekenen op het hoogste rendement en daardoor de meest comfortabele ruimte op basis van klimaat en geluid.