Wat is het beste moment om mee te spelen in een loterij?

Veel mensen spelen mee in een loterij, automatisch via een abonnement of af en toe met losse loten. De kans op het winnen van een loterij is niet zo groot. Maar wat is het juiste moment om in te stappen om de kans zo groot mogelijk te maken? Of wanneer zijn de leukste en beste welkomstacties? In dit artikel lees je wanner het beste moment is om te beginnen met het meespelen in loterijen.

 

Wanneer is je winkans het grootst?

Als je mee gaat spelen in een loterij heb je altijd het gevoel dat het dit keer wel eens jouw geluksmoment kan worden. Bij de ene loterij is de winkans groter dan bij de andere. Ook verschillen de loterijen op grootte van de jackpot. De hoogste jackpot in Nederland is meestal te winnen bij de Eurojackpot. Niet voor niets heeft de Eurojackpot de slogan ‘On Hollands rijk’.

De geschiedenis leert ons dat mensen het vaakst met een loterij meedoen in het najaar en de winter. De loterijen hebben dan ook vaak hoge en gegarandeerde jackpotten. Wanneer een jackpot gegarandeerd is dan is de kans op het winnen van deze jackpot ook het grootst. Er wordt immers alleen geloot uit verkochte loten. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de Oudejaarsloterij van de Staatsloterij. Elk jaar met de oudejaarstrekking is de gegarandeerde jackpot maar liefst 30 miljoen euro. Het verleden heeft aangetoond dat andere loterijen zoals De Lotto en de Postcode Loterij enorm uitpakken rond de feestdagen.

 

Speciale welkomstacties loterijen

De meeste loterijen proberen je te verleiden om mee te gaan spelen door speciale welkomstacties. Traditioneel komen loterijen in het najaar met leuke acties. Deze kunnen bijvoorbeeld bestaan uit gratis loten, gegarandeerde geldprijzen of korting op het meespelen. Dit is een mooi moment om te beginnen met automatisch meespelen, Je kan in verhouding goedkoop mee gaan spelen omdat er mooie geschenken tegenover staan die ook een bepaalde vertegenwoordigen.

 

Conclusie

De hoogste gegarandeerde jackpots vallen vaak rond de feestdagen. Als je mee wilt gaan spelen is deze periode een echte aanrader. Wil je er zeker van zijn deze trekkingen niet te missen en gebruik te maken van de beste welkomstacties dan adviseren je in oktober of november automatisch mee te gaan spelen met een loterij.