Je hebt ruimte nodig voor opslag van gereedschap en fietsen, of voor andere doeleinden? Heb je dan wel eens aan een blokhut gedacht? Een blokhut verschilt ten opzicht van een tuinhuis, doordat de wanden zijn opgebouwd uit massief hout. Bij een tuinhuis wordt er eerst een geraamte geplaatst, waartegen de planken gemonteerd worden. Een blokhut mag daarom gezien worden als steviger en robuuster. Maar een blokhut kan natuurlijk wel wat ruimte in beslag nemen. Misschien moet je dan eens denken aan een blokhut met overkapping.

Voordelen van een blokhut met overkapping

Met een blokhut met overkapping, creëer je niet alleen een binnenruimte om functioneel te gebruiken, Met de overkapping creëer je een zitplek, waardoor je beschut tegen felle zon en regen toch buiten kunt zitten. Daarbij kun je je tuinset het gehele jaar droog buiten laten staan, zonder dat het direct aangetast wordt door de weersomstandigheden. Verder kun je de overkapping ook gebruiken om fietsen of elektrische gereedschap veilig te stallen. Het staat dan nooit in de regen, wat de levensduur verlengt. De overkapping kun je van binnen zo mooi of luxe aankleden als je zelf wilt. Je kunt onder de overkapping bijvoorbeeld een mooie hanglamp hangen.

Vele soorten blokhutten met overkapping

Hoe moet jouw blokhut met overkapping er uit komen te zien? Er zijn namelijk veel verschillende type blokhutten. Je kunt een kleine blokhut nemen met een grote overkapping, of juist een grote blokhut met een kleine overkapping. Ook het type dak bepaald de uitstraling van je blokhut met overkapping. Wat dacht je bijvoorbeeld van een blokhut met overkapping in de vorm van een kapschuur. Het dak is dan aan één zijde hellend, maar de entree van de overkapping is zeer hoog. Maar je kunt ook een blokhut met een plat dak in je tuin plaatsen, of een combinatie van bijvoorbeeld blokhut met hellend dak en de overkapping met plat dak. Kortom, de mogelijkheden van een blokhut met overkapping zijn oneindig.