Er is een actie opgestart om zoveel mogelijk kinderboeken te verzamelen voor de kinderen die bij de Voedselbank komen. Boekhandel Bruna Andeweg en Pater, Boekhandel Den Hertog, Boekhandel Roodbeen en bibliotheek van Nijkerk werken allemaal hard mee om deze kindjes leuke boeken te kunnen geven. De actie loop vanaf 8 september 2014 en loopt op rolletjes. Alle boekhandels en de bibliotheek hebben al ontzettend veel boeken verzameld voor de Voedselbank. Wat een goede actie!

Thema ‘Feest!’

Doordat de Kinderboekenweek binnenkort van start gaat zijn de boekhandels en de bibliotheek op het idee gekomen van de inzamelingsactie van de kinderboeken voor de Voedselbank. De Kinderboekenweek gaat 1 oktober aanstaande van start en zal eindigen op 12 oktober. Elk jaar wordt er een thema verbonden aan deze week, wat dit jaar ‘Feest!’ is, want de Kinderboekenweek kan dit jaar alweer zestig kaarsjes uitblazen. Dit jaar kunnen ook de minderbedeelde kinderen genieten van het plezier van lezen, wat een feest is!

Voedselbank blij met nieuwe actie

De actie zal tot 8 oktober 2014 duren, waarna alle boeken om kwart over vier ’s middags worden overgeleverd aan de Voedselbank. Dit is iets nieuws voor de Voedselbank, waar ze heel erg enthousiast over zijn. Het komt wel eens voor dat de Voedselbank speelgoed krijgt, maar kinderboeken zijn er nog nooit eerder afgeleverd voor de kinderen. Heb jij nog kinderboeken in je kast staan die nog wel wat jaartjes mee kunnen, lever ze dan snel af bij één van de boekhandels of de bibliotheek in Nijkerk!

Feestelijke opening

De Kinderboekenweek zal, zoals elk jaar, feestelijk worden geopend. Dit zal in de ochtend van die woensdag gebeuren op het Plein. Groep zes van vier diverse basisscholen zullen tijdens de leuke opening deelnemen aan een woordspel. Dit spel zal onder het toeziend oog van de burgemeester van Nijkerk, de heer Renkema, begeleid worden. Om 9.00 uur zal de opening beginnen en om 9.45 uur is het alweer afgelopen.