Als mountainbiker moet je kunnen vertrouwen op je materiaal. Een kwalitatief goede fiets is immers een must om jezelf helemaal te kunnen laten gaan. Voor offroad fietsen van topkwaliteit is Canondale een uitstekende keuze.

Het innovatieve merk Canondale

Als je fan bent van wielersport of al wat langer een racefiets of mountainbike hebt, dan ken je Canondale ongetwijfeld al. Dit in 1971 opgerichte wielermerk staat bekend om zijn vooruitstrevende ontwerpen en kwalitatief hoogwaardige producten. Zo was Canondale al in 1983 het eerste Amerikaanse merk wat een racefiets met een aluminium frame op de markt bracht. Tegenwoordig heeft Canondale een breed aanbod aan wielrenfietsen, mountain- / trailbikes, triathlonfietsen en crossovers.

Grote range mountainbikes, trailbikes en crossovers

Voor ieder niveau en iedere budget heeft Canondale een passende fiets. Begin je net met mountainbiken, dan wil je waarschijnlijk eerst uitvinden wat je belangrijk vindt aan een fiets en dus niet gelijk teveel geld uitgeven aan je eerste fiets. Dan is bijvoorbeeld de Canondale Trail 27,5 een uitstekende keuze. Deze fiets met aluminium frame heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Voor meer geoefende en ervaren enthousiastelingen, die het belangrijk vinden om met een grote grijns op hun gezicht offroad te kunnen gaan, is er bijvoorbeeld de Cannondale Habit Carbon 1. Daarmee maak je fantastische afdelingen en mede door het carbon fiber frame van deze fiets kun je ook iedere klim aan. De Canondale Habit Carbon 1 is door de Mountain Bike editors van Bicycling.com uitgekozen tot één van de mountain bikes van 2016.

Zoek je een fiets waarmee je echt alle ondergronden aan kan, dan is de Canondale Slate iets voor jou. Met deze opvallende crossover kun je zowel op asfalt als van de weg af uitstekend uit de voeten. Daarvoor zorgen het ultralichte aluminium frame, de schijfremmen, bredere banden van 27,5 inch en het voor een racefiets bijzondere voorvork (een zogenaamde “lefty”).

Kortom de Cannondale mountainbike is perfect voor zowel beginners als voor gevorderden.