Bij het aanschaffen van een afzuigkap die je boven een kookeiland ophangt, zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Wil jij de beste investering doen door de juiste afzuigkap voor jouw kookeiland aan te schaffen? Lees dan in dit artikel waar je op moet letten als je een afzuigkap voor boven een kookeiland aan gaat schaffen.

De uitvoering van de afzuigkap

Er zijn verschillende soorten afzuigkappen die je boven een kookeiland op kunt hangen. Zo kun je kiezen voor een afzuigkap die in het zicht hangt, maar ook voor een afzuigkap die je in het plafond verwerkt. Er zijn zelfs afzuigkappen in de vorm van lampen, die jouw keuken een moderne en trendy uitstraling geven.

De circulatie en luchtafvoer van de afzuigkap

De kwaliteit van een afzuigkap wordt voor een groot deel bepaald door de circulatie en de luchtafvoer van het apparaat. Voor je een afzuigkap aanschaft, kijk je altijd hoe de circulatie van het apparaat geregeld is en hoe lucht afgevoerd wordt als je het apparaat inschakelt tijdens het koken.

De breedte en de capaciteit van de afzuigkap

Andere zaken die de kwaliteit van een afzuigkap bepalen, zijn de breedte en de capaciteit van de afzuigkap. De breedte van de afzuigkap zegt hoe goed een afzuigkap bij jouw kookeiland past en de capaciteit van het apparaat vertelt je wat je van het apparaat kunt verwachten. Schaf in ieder geval altijd een afzuigkap aan die dezelfde omvang heeft als jouw kookeiland of in ieder geval niet groter is en kies een apparaat met een hoge capaciteit.

De duurzaamheid van een afzuigkap

Met de duurzaamheid van een afzuigkap bedoelen we niet alleen hoe lang de afzuigkap mee gaat, maar ook hoeveel energie het apparaat gebruikt. Controleer de gemiddelde levensduur van een afzuigkap, hoe lang je garantie krijgt op het apparaat en hoeveel energie het apparaat gebruikt en je weet of je een duurzaam apparaat koopt.