Een feest organiseren op een locatie kun je niet doen zonder goed plan en solide afspraken. Het idee van een goede locatie is dat deze aansluit bij je wensen en dat je je niet alleen laat lijden door recensies. Uiteraard zijn recensies over hoe schoon de toiletten zijn, hoe vriendelijk het personeel is en over de bereikbaarheid van de locatie van belang. Echter kun je niet alles af laten hangen van recensies. Een ‘ mooie locatie’  zegt namelijk niet altijd alles. Een ‘ mooie locatie’  die niet aansluit bij jouw evenement is namelijk nutteloos en doet niets voor je feest. Mijn advies is dan ook altijd de wensen van jouw locatie af te spiegelen met het aanbod van deze locatie.

Stap 1: Breng je wensen in kaart

Zoals gezegd moet de locatie voor jouw feest aansluiten bij de wensen die je hebt. Hierbij is het belangrijk dat je denkt aan een aantal zaken, waaronder: het aantal uitgenodigde gasten, het drankaanbod, de catering en natuurlijk de mogelijkheid tot licht en geluid. Daarnaast wil je ook direct weten of je gebruik moet maken van een huis DJ of dat je een eigen DJ kunt regelen. Spiegel al deze facetten aan elkaar en realiseer hiermee het meest unieke feest.

Stap 2: De ligging van de locatie

Wanneer je een knalfeest geeft wil er natuurlijk weleens wat gedronken worden. Alcoholische versnaperingen en auto rijden gaan niet bepaalt goed samen, dus is het handig om enigszins rekening te houden met de afstand tot het station. Daarnaast is het ook handig om te kijken naar de algehele treintijden ’s nachts. Je wilt zoveel mogelijk organiseren dat mensen de hele nacht weg kunnen van je feestlocatie.

Stap 3: Maak goede afspraken met je locatie

Aan het einde van de dag wil je niet voor verassingen komen te staan, qua rekeningen en dergelijke. Maak goede afspraken over voor welke dingen extra kosten worden berekend. Zodat je zeker weet dat je geen extra kosten maakt.

Stap 4: Veel plezier

Ik wens je ontzettend veel plezier bij het houden van je feest! Daar gaat het uiteindelijk natuurlijk om. Kijk niet alleen naar feestlocaties, maar probeer ook eens een congreslocatie Utrecht. Deze hebben vaak voldoende ruimte en mogelijkheden om een knalfeest te organiseren.