Thuiswerken wordt voor veel mensen steeds aantrekkelijker. Het aanbod op internet wordt ook steeds talrijker. Toch is veel informatie over thuiswerken soms erg verwarrend.

Wat voor werk kan er van thuis uit worden gedaan?

In principe kan iedereen thuis al het werk doen dat hij of zij wil. Er zijn alleen beperkingen met betrekking tot het gereedschap dat nodig is voor de bijbehorende werkzaamheden. Daarom zal het voor een dienstverlener die mensen vervoert of ontvangt niet mogelijk zijn om van thuis uit te werken.

Papierwerk, zoals het maken van presentaties of teksten, kan daarentegen van thuis uit worden gedaan, evenals vertalingen, bijles of naai- en breiwerk. Met de juiste apparatuur kunnen ook cosmetische en gezondheidsbehandelingen of kappersbehandelingen van thuis uit worden uitgevoerd.

Voorbereiden op het werk van thuis uit

Afhankelijk van de activiteit moet aan bepaalde basisvereisten worden voldaan. Als je administratief thuiswerkwerk wilt doen, heb je een internetverbinding, een werkende computer, grammatica en spellingsvaardigheden nodig. Als je de voorkeur geeft aan bijles, dan moet je dit doen in een onderwerp dat je goed onder de knie hebt.

In het geval van toepassingen, of het nu gaat om cosmetische of gezondheidsgerelateerde toepassingen, moeten kennis, ervaring en passende certificaten op dit gebied uiteraard beschikbaar zijn. Bovendien moet onder bepaalde omstandigheden ook aan officiële eisen worden voldaan. Naast een handelsvergunning kan het gaan om apparatuur of een aparte ruimte voor het uitvoeren van de activiteit.

Kan thuiswerken fiscaal aftrekbaar zijn?

Indien u zelf vier muren, een woning of een huurwoning heeft, maakt het niet uit, een speciaal ingerichte werkkamer, die uitsluitend wordt gebruikt voor de uitoefening van de activiteit vanuit huis, kan dit op bepaalde punten fiscaal aftrekbaar zijn, met inachtneming van bepaalde punten. Dit geldt niet alleen voor het aantal vierkante meters in de studie, maar ook voor hetzelfde percentage van elektriciteit, water, verwarming en andere bijkomende kosten.

Ook de kosten voor de telefoon en het internet kunnen proportioneel worden afgetrokken. Voor de beoordeling van een individueel geval is het echter raadzaam om een belastingadviseur te raadplegen.

Wat is belangrijk bij thuiswerken?

Als u zelfstandig ondernemer bent in uw huis of appartement, is het noodzakelijk om een ziektekostenverzekering af te sluiten. Dit kan een particuliere of een wettelijke verzekering zijn, waarbij u zich vrijwillig kunt blijven verzekeren. In het geval van een particuliere ziektekostenverzekering zijn de bijdragen afhankelijk van de medische voorgeschiedenis, de leeftijd en enkele andere aspecten van de patiënt, terwijl de wettelijke verzekering een percentage van de verdiende winst als premie claimt.

Als er klantenverkeer is tijdens het werken vanuit huis, moet ook een aansprakelijkheidsverzekering of inboedelverzekering worden overwogen. Onder bepaalde omstandigheden kan ook een rechtsbijstandverzekering raadzaam zijn, waarbij een onafhankelijke verzekeringsmakelaar u graag adviseert over de selectie.

Geld verdienen met chatten

Een veel voorkomende bezigheid is het chatten op social media of SMS. Hier zijn een aantal bedrijven op ingesprongen en u kunt zich via onze website aanmelden om geld te verdienen met chatten. De bij ons aangesloten bedrijven betalen een royale vergoeding per afgeronde chat.

Enquetes invullen voor geld

Een zeer goed betaalde manier van thuiswerken is enquetes invullen voor geld. Deze manier van werken kent zeer veel aanbieders. Deze aanbieders kunt u terug vinden op onze ThuiswerkenInpakwerk website. Het is een lonend baantje met tot 15 euro per ingevulde enquete.