Energie acties maken in Nederland vaak het verschil voor de consument. In veel gevallen kun je via een externe partij betere energie acties vinden dan die van de energieleverancier zelf.

Aantrekkelijke energie acties

Een overzicht van energie acties kan voor veel mensen een uitkomst bieden in een markt die overspoeld wordt met aanbiedingen. Op de website van energie acties heb je bijvoorbeeld zo’n overzicht. Hier vind je alle acties voor zowel een los stroom contract als een gas en stroom contract. Per leverancier verschilt het welkomstcadeau, zo krijg je bij Essent een mediamarkt cadeaubon en bij energiedirect een bol.com cadeaubon. Sommige energieleveranciers geven ook wel eens een welkomstbonus of cashback actie. E-ON is een energieleverancier die bijvoorbeeld een cashback actie hanteert.

Voor ieder is dus wat wils bij energie acties. Let wel goed op de voorwaarden hiervan, het is namelijk zo dat je bij sommige energieleveranciers een hoger vastrecht betaald bij een duur cadeau. Bij de Oxxio iPad actie krijg je bijvoorbeeld een iPad gratis, deze betaal je deels terug met het hogere vastrecht. Je blijft echter wel veel voordeel hebben bij de gratis iPad actie.

Beste manier van energie acties vergelijken

Bij energie acties vergelijken is het raadzaam om goed te letten op de energietarieven die je gaat betalen. Het kan namelijk zo zijn dat je bij een energie contract met een welkomstcadeau een aantal jaar vastzit aan hogere energietarieven. Gelukkig zien we bij energie acties dat veel energieleveranciers een cadeau geven bij een 1 jarig contract. Hiermee heb je één jaar lang voordelige tarieven en een cadeau, vervolgens kun je een jaar later weer overstappen naar een andere energie actie.

Het overstappen van de ene energie actie op de andere is bovendien niets om bang voor te zijn, de energieleveranciers regelen de overstap en jij profiteert van de voordelen. Nederland is immers het land waarin de meeste overstappers van energieleveranciers te vinden zijn, wat niet heel gek is aangezien je hiermee tientallen euro’s per jaar kunt besparen op je energierekening.