Content is Koning! Het schrijven van teksten is een essentieel onderdeel van het succes van een website. Registreer je gratis en plaats je eerste SEO artikel van 300 woorden op deze site. Het aantal woorden en de zoekwoord focus is belangrijk. 300 woorden is het optimale aantal woorden voor een SEO tekst.

search
top

Alles wat je moet weten over speelzand

Er zijn vele verschillende soorten zand. Voor een leek lijken alle soorten zand op elkaar, maar toch kunnen de diverse soorten zand echt van elkaar verschillen. Op deze pagina lees je meer over speelzand, een speciale zandsoort die je vaak terugziet op schoolpleinen en in speeltuinen. Wat dit voor zandsoort is en wat het verschil is tussen speelzand en ophoogzand, lees je in dit artikel.

Speelzand: speciaal zand voor de kids

Speelzand is een speciaal soort zand dat uitermate geschikt is om bouwwerken mee te maken. Het zand is extra plakkerig en dit maakt het zand prima geschikt om kastelen mee te bouwen, maar ook om zandtaartjes mee te pakken. Verder is speelzand niet alleen plakkerig, maar ook extra schoon. Dit is natuurlijk erg belangrijk, aangezien speelzand aan de handen komt en de handen nog wel eens ongewassen in de mond van het kind willen verdwijnen. Ook vind je geen grote vervuilingen als steen en schelpen in het zand, zodat kinderen zichzelf niet kunnen verwonden als ze met het zand aan het spelen zijn.

Tot slot heeft speelzand de eigenschap om extra waterdoorlatend te zijn. Heeft het hard geregend, dan blijft het water niet op het zand liggen. Hierdoor heb je op schoolpleinen en in zandbakken geen last van wateroverlast, maar kan er altijd lekker gespeeld worden.

Het verschil tussen speelzand en ophoogzand

Ophoogzand lijkt een beetje op speelzand en daarom worden deze verschillende soorten zand vaak door elkaar gehaald. Toch zijn het zeker niet dezelfde producten, aangezien ophoogzand zonder al te veel eisen geproduceerd wordt. Hierdoor is het zand veel goedkoper, maar wel minder veilig voor kinderen. In ophoogzand vind je bijvoorbeeld vaker steentjes en schelpen, terwijl dit bij speelzand zeker niet het geval is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

top