Een onderwijsaccountant kan veel voor een onderwijsinstelling betekenen. De volgende werkzaamheden kunnen namelijk worden verricht:

  • Controleren van bekostigingsgegevens
  • Opstellen en controleren van de jaarrekening van de onderwijsinstelling
  • Projectsubsidies verantwoorden

Dit zijn dus uiteindelijk veel controleopdrachten die onder administratieve werkzaamheden vallen. Het bedrijf Astrium Accountants is een onderwijs accountant met veel kennis en ervaring. Naast het controleren van de cijfers denken ze ook met u mee over bepaalde oorzaken van hoe de cijfers tot stand zijn gekomen. Astrium onderwijsaccountants is gespecialiseerd het primair- en voorgezet onderwijs. Ook is Astrium onderwijsaccountants gespecialiseerd in werkzaamheden uitvoeren middelbaar beroeps- en hoger onderwijs.

Belang van een onderwijs accountant

Het is wettelijk voorgeschreven door het Ministerie van Onderwijs om de jaarrekening en bekostigingsgegevens te laten controleren. Door dit te laten doen door Astrium onderwijsaccountants bent u in goede handen. Astrium onderwijsaccountants vindt een goede communicatie belangrijk daarom zal de accountant die verantwoordelijk is voor de werkzaamheden veel bij u op locatie zijn. Verder biedt Astrium onderwijsaccountants vaste aanspreekpunten.

Groei van de onderwijsinstelling

Naast de verplichte controle van de jaarrekening en de bekostigingsgegevens kan een onderwijsaccountant ook zorgen van groei van uw organisatie. Dit doet de onderwijsaccountant door te kijken welke stappen er nog kunnen worden genomen om te zorgen voor groei van de onderwijsinstelling. Dit wordt gedaan doormiddel van een model met 7 stappen en 4 verschillende onderdelen. Deze onderdelen waarnaar wordt gekeken zijn:

  • Is het beheer op orde
  • Financiële controle
  • Controle van het management van de organisatie
  • Prestaties van de organisatie

 

Meer informatie

Voor meer informatie over een accountant voor een onderwijsinstelling kunt u naar de site van Astrium accountants. U kunt contact opnemen met een onderwijsaccountant door het contactformulier in te vullen. Het is ook mogelijk om contact op te nemen door te bellen of te mailen naar Astrium accountants. Astrium accountants helpt u namelijk graag bij uw vragen.