Waarbij standbouw vroeger alleen maar door officiële standbouwers gedaan kon worden is tegenwoordig helemaal niet meer het geval. Vroeger had je houten wanden nodig en de techniek om hier doeken op te spannen, ook dat is niet meer het geval. Hierbij moeten we wel toegeven dat wanneer je een zeer ingewikkelde beursstand met veel maatwerk houtbouw je nog steeds wel bij de specialist moet zijn.

Aanschafprijs
Voor een paar duizend Euro kan je tegenwoordig heel eenvoudig een beursstand aanschaffen en meer dan één keer gebruiken. Je hebt hierbij een mooi aluminium frame met prachtige spandoeken hierin waarop je je boodschap goed kwijt kunt. Daarbij komt dat geprinte doeken tegenwoordig goed betaalbaar zijn en je bij een volgende beurs je de doeken voor niet al te veel geld weer opnieuw kunt laten printen als je er bijvoorbeeld iets anders op wilt zetten.

Duurzame beursstand
Het voordeel van het aanschaffen van herbruikbare beursstand is dat het tevens een zeer duurzame manier van standbouw is. In de maatwerk standbouw wordt na afloop van de beurs enorm veel weggegooid. Als je na afloop van een beurs gaat kijken wat er in de containers ligt is dat enorm zonde en echt niet meer van deze tijd. Daarom is het belangrijk dat je een herbruikbare beursstand hebt die je ook nog eens makkelijk mee kunt nemen.

Aluminium frames
De meeste zelfbouwstands worden gemaakt van aluminium frames. Dit zijn of zogenaamde textielframes of steigerbuizen frames. Beide modulaire systemen die eenvoudig te monteren en aan te passen zijn, licht van gewicht en eenvoudig te vervoeren. In de textielframes kan je mooie textieldoeken met siliconen pees hangen, in de frames met aluminium steigerbuizen kan je heel eenvoudig spandoeken met ringen aan de zijkant hangen. Met name deze laatste doeken zijn echt goedkoop aan te schaffen.

Waar beursstand kopen?
Een beursstand kopen behoort niet tot je alledaagse uitgaven, dus waar haal je dit vandaan en hoe regel je het met de geprinte spandoeken erin? Als advies geven we om dit beide bij één leverancier te kopen. Dit zijn veelal signbedrijven. Het voordeel van één leverancier is dat deze precies weet welke maat doeken je bij je frames moet hebben en dat deze je hierin goed kan adviseren. Ook voor je vervolg bestellingen kan je dan het beste hier weer terecht. Een opdracht in Google “beursstand kopen” zal ruim voldoende mogelijkheden bieden.