Een digitale menukaart zorgt ervoor dat er veel meer mogelijk is dan wanneer de menukaart gedrukt is. Denk aan foto en video materiaal wat gemakkelijk per gerecht toegevoegd kan worden.

Hoe leuk is het om stap voor stap te zien hoe een gerecht bereidt wordt. Daarnaast kun je veel meer informatie kwijt over bepaalde gerechten. Welke ingrediënten erin zitten of met welke allergieën rekening gehouden moet worden.  Maar ook welke wijn je het beste erbij kan drinken en waarom .

Eventueel kun je ook meer vertellen over de herkomst van de gebruikte ingrediënten en het gerecht. Inspireer mensen door de kookkunsten van de chef kok. Een handige zoekfunctie zorgt ervoor dat je gemakkelijk door de menukaart heen kan zoeken .

Een digitale menukaart, is dat niet duur? Nee dat hoeft niet. Zo heb je bijvoorbeeld bij Startersmenu verschillende maandabonnementen afhankelijk van jouw wensen en horeca gelegenheid.

Hoe werkt een digitale menukaart in de praktijk? Iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone. Een kaartje op tafel plaatsen met de WIFI code en een link naar de digitale menukaart is voldoende.

Eventueel kun je gasten die geen smartphone hebben een tablet overhandigen.

Zo kunnen gasten gemakkelijk de digitale menukaart van de horeca gelegenheid bekijken. Wat meer geavanceerdere opties zijn beoordelingen van gasten laten zien en een recept naar jouw gasten laten mailen. Je creëert zo klantcontact. Mensen praten over jouw horecagelegenheid terwijl ze de recepten zelf uitproberen. Daarnaast kun je zo makkelijk gerechten toevoegen, aanpassen en verwijderen dat je als horeca gelegenheid altijd uniek kunt blijven.

Door alleen de menukaart te digitaliseren en niet het bestelproces behoud je het klantcontact. De ober neemt nog steeds de bestellingen op. Een digitale menukaart werkt dus juist ondersteunend in de klantbeleving en het vergroten van de klantbeleving.

Een digitale menukaart biedt voordelen.