Als u een tuin hebt, is de zomer de perfecte tijd om er gebruik van te maken. Buiten eten kan zoveel meer zijn dan alleen de tafel buiten zetten. Het gaat om het creëren van een oase met planten en bloemen, buitenverlichting en misschien zelfs een waterpartij of twee. Het gaat erom elke hoek van uw buitenruimte te gebruiken als een verlengstuk van uw huis. Met een beetje denkwerk en planning zult u merken dat er deze zomer genoeg manieren zijn om buiten in de tuin te eten. Hier zijn wat ideeën van Top Tuincentrum om u aan het denken te zetten…

Eten en drinken

Als je buiten in de tuin gaat eten, is een van de belangrijkste overwegingen het eten en drinken. Als u eten serveert, ga dan na of het geschikt is om buiten te eten. Haal niet-eetbare garnituren en snijbloemen van tafel en vervang ze door kunstmatige alternatieven of verse kruiden en bloemen uit de tuin. Als je drankjes serveert, kies dan voor een koelbox die drankjes koel en vers houdt. Als je een grote buitenruimte hebt, kun je overwegen een bar op te zetten zodat jij en je gasten een plek hebben om cocktails te mixen en te mixen.

Eettafel in de tuin

Als je je tuin gebruikt als een verlengstuk van je huis, waarom gebruik je dan geen tafel in plaats van een eetkamertafel? Er zijn tal van verschillende stijlen eettafels voor buiten verkrijgbaar, dus je vindt zeker de perfecte voor je tuin. Let er bij het kiezen van een tafel voor buiten op dat hij gemaakt is van een materiaal dat bestand is tegen de elementen van buiten. U zult er ook zeker van willen zijn dat hij gemakkelijk schoon te maken is en dat hij opgeborgen kan worden als u hem niet gebruikt.

Versier de ruimte op en om de eettafel met plantenpotten. Denk daarbij aan een terracotta pot, een keramieken pot of een gouden bloempot. Ze sieren je buitenruimte op!

Buitenkeuken

Als je helemaal voor je buitenkeuken gaat, kun je overwegen om een buitenkeuken te plaatsen. U kunt zelfs overwegen om deze in een veranda te plaatsen voor extra bescherming tegen de elementen. Een buitenkeuken kan het gebruik van uw tuinruimte echt uitbreiden en als u het geluk heeft een veranda te hebben, kan het ook een mooie plek zijn om te koken tijdens de koudere maanden.

Eetkamer buiten

Als je een grote tuin hebt, kun je overwegen om een eetkamer in de open lucht te maken. Dit kan zo eenvoudig zijn als het creëren van een eetruimte aan een uiteinde van de tuin met behulp van meubels, planten en verlichting. Natuurlijk zijn er, net als bij eettafels, veel verschillende stijlen meubels verkrijgbaar, zodat u een eetruimte kunt creëren die net zo gezellig en uitnodigend aanvoelt als uw eetruimte binnenshuis. Let er bij het kiezen van meubilair op dat het bestand is tegen de elementen van buiten.