Ontwerpstijlen

Voordat je begint met het aanleggen van een nieuwe tuin, is het belangrijk te kijken welke stijl het best past. Een tuin is iets persoonlijks. Ieder persoon heeft zijn eigen voorkeuren en wil dat zijn/haar tuin aan bepaalde eisen voldoet. Het is daarom belangrijk om een tuin te ontwerpen die precies bij je past. Verdiep je in de verschillende tuinstijlen voor inspiratie voor uw tuin. De tuinstijl die je kiest is doorslaggevend voor de verder aspecten die toegepast worden in de tuin. Ga voor een modern of een natuurlijk tuinontwerp. Om het je wat makkelijker te maken, zullen beide tuinontwerpen in deze blog toegelicht worden.

Moderne tuinen

Moderne tuinen bestaan vaak uit een wat strakkere inrichting. De moderne tuinen kenmerken zich door strakke lijnen en vierkante, rechthoekige of cirkelvormige vormen. De tuin straalt ruimte en rust uit. De kleuren zijn vaak grijs, wit of zwart. Moderne tuinen zijn ook vaak erg onderhoudsvriendelijk. In deze tuinen ziet u meer bestrating dan groen. Moderne tuinen zijn de laatste paar jaren erg populair geworden. Kenmerkend voor deze ontwerpstijl is dat alles bij voorkeur onderhoudsarm is. Elke moderne heeft natuurlijk verschillende kenmerken. Naast persoonlijke voorkeuren speelt ook de hoeveelheid ruimte van de tuin een rol.

Natuurlijke tuinen

Natuurlijke tuinen zijn erg gericht op de natuur. Het is de bedoeling dat het voelt alsof je een stukje privénatuur inloopt. Voor de aanleg van deze tuin wordt dan ook gebruik gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Denk hierbij aan veel beplanting en verschillende soorten materialen. De planten trekken insecten aan, waardoor er een balans ontstaat tussen mens en dier. De kunst is om een natuurlijke tuin aan te leggen die mensen stil laat staan bij de schoonheid van de natuur. Door de natuurlijke lijnen, behoudt je goed het overzicht over uw tuin.

Laat je adviseren door een hovenier in Huizen . Vind vervolgens de tuinstijl die precies aan je verwachtingen voldoet!