Twijfel je al langere tijd om een mooie motorroute te rijden in Europa? Maar vind je het moeilijk om een keuze te maken? Speciaal voor jou een lijstje met de mooiste routes om toe te voegen aan je persoonlijke bucketlist.

Amalfikust Italië

We beginnen de lijst met misschien wel de mooiste route die Europa kent. Namelijk de Amalfikust in Italië. Je moet er misschien eventjes voor rijden, maar dan heb je ook wel een route met de meest mooie uitzichten. De route staat bovendien op de UNESCO werelderfgoedlijst. Niet gek dus dat veel auto- en motorrijders kiezen voor deze weg langs de iconische kust.

Belgische Ardennen

Blijf je liever dichter bij huis? Dan zijn de Belgische Ardennen een perfecte optie. Hier vind je prachtige heuvellandschappen met veel mooie ongerepte bossen. Onderweg honger? Stop dan eventjes bij een ‘frietkot’ voor typisch Belgische frieten. Vervolg daarna weer je route door de heuvels met mooie uitzichten.

Noorwegen

Ben je helemaal weg van rust en bergen? Dan moet je zeker eens naar Noorwegen rijden. Hier vind je prachtige routes met adembenemende uitzichten zoals je die alleen in Scandinavië kent. Prachtige Fjorden en uitgestrekte landschappen kenmerken dit bijzondere land. De meeste routes zitten boordevol haarspeldbochten, wat natuurlijk leuk is voor de motorrijders. Mogen we je nog één tip geven? Pak de Trollenroute. Deze route staat hoog aangeschreven bij motorrijders van over de hele wereld.

Isle of Man

Als motorrijder heb je vast gehoord van Isle of Man. Het meest iconische TT-circuit ter wereld. En ook nog eens de oudste. De route van maar liefst 48 km gaat over hele eiland. Ben je een echte waaghals? Dan is deze route op je buik geschreven. Alleen binnen de bebouwde kom is er een limiet. Verder mag je overal de gashendel goed open trekken.

Of verken Nederland

Wil je eigenlijk helemaal Nederland niet uit? Ook dat is geen probleem. Ook ons kleine kikkerlandje kent genoeg prachtige routes. Verken bijvoorbeeld de Veluwe per motor. Rijd bijvoorbeeld door de prachtige bossen.

Voor welke route je ook kiest, motorrijden doe je natuurlijk veilig en stijlvol. Zorg daarom altijd voor de juiste motorkleding. Bij Arie Molenaar vind je een groot assortiment motorkleding.