Heb jij echt groene vingers en kan je niet wachten tot je weer lekker kan tuinieren? Maar laat het weer dit niet toe? Er zijn tal van opties om toch lekker de tuin in te gaan. Wat denk je bijvoorbeeld van een tuinkas? Misschien heb je al langer getwijfeld, maar weet je niet goed wat de voordelen zijn. Speciaal voor jou de voordelen op een rij.

#1 – Kweken, ondanks wisselvallige weersomstandigheden

Het grote voordeel van tuinkassen is dat je kunt kweken, zonder dat je afhankelijk bent van het weer. Zie je dat er een zware regenbui aankomt? Geen stress. Jouw planten zijn beschermd tegen regen en wind. Zo kun je onbezorgd het gehele jaar genieten van jouw planten.

#2 – Je kunt zelf zorgen voor een snelle groei

Het groeiproces van een plant is van veel dingen afhankelijk. Dat weet jij als tuinier maar al te goed. Zo zijn belangrijke factoren: licht, temperatuur en uiteraard de hoeveelheid vocht. Met een tuinkas kun je zelf zorgen voor een snellere groei van de planten. Je bent immers van minder zaken afhankelijk. Jij bepaalt hoe warm het in de kas is, hoeveel water de planten krijgen en hoeveel licht er binnen komt. Dit is een groot voordeel ten opzichte van het kweken in de natuur.

#3 – Minder vaak naar de supermarkt

Is boodschappen doen niet jouw favoriete bezigheid? Dan biedt een tuinkas uitkomst. Als je je eigen groenten kweekt, hoef je minder vaak naar de supermarkt hiervoor. Bovendien heb je het vers uit je eigen kas. Het kan direct worden klaargemaakt, zonder dat je nog in de rij hoeft te staan. En wat is er nou lekkerder dan lekkerder dan uit eigen tuin? Daarnaast geeft een tuinkas een mooie uitstraling aan je tuin.

Maar waar koop je een goede tuinkas? Hazenberg Tuinkassen & Orangerieën heeft een groot assortiment tuinkassen. Hier vind je naast tuinkassen ook Orangerieën.