Reis je als ondernemer wel eens met de trein of ander openbaar vervoer naar je afspraken? Dan weet je vast als geen ander dat het inboeken van je zakelijke ov-kosten erg bewerkelijk kan zijn: je hebt geen losse factuur om in te boeken, je moet al je reizen in een administratie bijhouden, en ook niet je tickets kwijt raken. Een hoop gedoe, terwijl 100% van de kosten aftrekbaar zijn, en je ook nog de btw van je ov-kosten terug kunt vorderen.

Gelukkig heeft NS daar een nieuwe oplossing voor bedacht: een zakelijke ov-chipkaart, gratis voor ondernemers. Met de NS Businesscard kun je voortaan al je zakelijke reizen maken met een gratis ov-chipkaart. De kosten betaal je achteraf via een maandelijkse btw factuur.

De NS Businesscard is niet alleen voor treinritten; je kunt de kaart ook gebruiken voor ov-fietsen, de bus, tram of taxi, en zelfs om greenwheels mee te huren of om taxiritten mee te betalen. Ook parkeren bij een P&R parkeerterrein bij het station kun je gemakkelijk doen met de business card. Maak je ook priveritten met de kaart? Die kun je eenvoudig markeren en los opvoeren op de factuur.

Zie het als een soort tankpas voor het openbaar vervoer. Ideaal, want zo bespaar je een hoop tijd met de administratie, en bovendien kun je bij de belastingdienst makkelijk alle zakelijke dienstreizen aantonen. Zo wordt reiskosten declareren een peuleschil, je bespaart tijd en geld, en je wint er een hoop gemak voor terug.

Een van de handigste aspecten is dat je geen saldo hoeft op te waarderen. Je kunt dus altijd op pad en je betaalt achteraf. Gebruik je je Businesscard een maand niet? Dan betaal je ook niets. Op die manier betaal je dus nooit te veel.

De NS Businesscard is gratis aan te vragen voor ondernemers en voor MKB-bedrijven (max. 5 kaarten).