Accountants zijn in elk bedrijf niet weg te denken. Ze spelen ook een belangrijke rol in de financiële situatie van een organisatie. Het onderwijs is hier geen uitzondering in. De onderwijsaccountants nemen hun jarenlange ervaring mee in het onderwijs en zorgen voor een nette afwerking van de financiële gegevens. Ben je opzoek naar een accountant voor in het onderwijs? Lees dan snel hier onder verder!

 

De klantendatabase

Om de expertise en autoriteit van ons te bewijzen hebben we een flinke database opgebouwd van klanten. Stuk voor stuk zijn ze enorm tevreden met de diensten die we via een onderwijsaccountant voor hen regelen. Met ongeveer 50 onderwijsinstellingen en 20 in het voortgezet onderwijs kunnen wij zeggen dat we al onze klanten met succes ondersteunen in het financiële plaatje. We leveren controle dossiers die door de inspectie van Onderwijs zijn getoetst op naleving van de richtlijnen. We houden een goede relatie met de Ministerie van OC & W en DUO en we participeren ook actief in de overlegstructuren met DUO op het gebied van de totstandkoming van het onderwijsaccountant- protocol.

 

De werkzaamheden van een onderwijsaccountant

Vaak krijgen we nog de vraag: Maar wat doet een onderwijsaccountant eigenlijk? Hieronder zullen we deze vraag voor je beantwoorden. Een onderwijsaccountant adviseert op het gebied van vermogensontwikkelingen, interne beheersing , administratieve organisatie en control ontwikkelingen. De accountant neemt al deze ontwikkelingen mee en zet deze overzichtelijk in een rapport. Wanneer er genoeg resultaten zijn verzameld kan de onderwijsaccountant conclusies opstellen. Vervolgens komen daar een aantal belangrijke economische punten naar voren waar de onderwijsinstelling op zou moeten letten. Met andere woorden is een onderwijsaccountant een accountant die met de wet- en regelgeving van de onderwijsinstellingen bekend is en financiële stukken in kaart kan brengen voor de organisatie. Een onderwijsaccountant inhuren? Kijk op onze website voor meer informatie.