Met een bijzonder kenmerk, want in plaats van accommodatie verbleven wij in een stacaravan. Zijn naam is Willerby en we zaten met zijn drieën een heel weekend, van vrijdag tot en met maandag, op een kampeerplaats in de natuur, in Nederland tussen Den Haag en de zee.

Den Haag

Toen ik vorig jaar voor het eerst in Den Haag was, was ik enorm enthousiast over de stad. Dat had ik helemaal niet verwacht, want op de een of andere manier praat (bijna) iedereen alleen maar over Amsterdam. Maar voor mij heeft Den Haag alles wat ik van een geweldige stad verwacht: veel winkels – om eerlijk te zijn kan ik geen winkel bedenken die daar niet bestaat – mooie cafés, heerlijke restaurants, parken en ja, dat bepaalde flair. Met iets meer dan 500.000 inwoners is de stad ook relaxed van formaat. Den Haag biedt de perfecte mix van stad en strand.

Stadswandeling

We begonnen zaterdagochtend met een kleine wandeling door Den Haag. Dat is tenslotte wat ik mis in mijn leven op het eiland, ga gewoon iets kopen. Het fietspad van onze camping naar de stad was een echt hoogtepunt op zich. Op de speciaal aangelegde paden gingen we in 20 minuten dwars door de bossen en de natuur het centrum van de stad in. Het is relatief beheersbaar. En toch biedt het alles – van grote ketens tot individuele winkels. De beste manier om te winkelen is door naar de arcades te gaan, dit zijn overdekte arcades, of ergens rond de Grote Marktstraat, de Spuistraat, de Venestraat en de Hoogstraat. De winkels zijn overigens zeven dagen per week open. Als je richting zee gaat, vind je niet alleen de grote winkelstraten maar ook enkele kleine, mooie wijken weg van de drukte, zoals het Zeeheldenkwartier (Prins Hendrikstraat, Zoutmanstraat, Piet Heinstraat en Anna Paulownastraat) met veel winkels, heerlijke restaurants en gezellige cafés.

Ook de Haagse Markt, een van de grootste multiculturele markten van Europa, is een bezoek waard. Elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag (9.00-17.00 uur) is er van alles te doen met antiek, bloemen, kleding, schoenen en ook boodschappen.

Adres: Haagse Markt, Herman Costerstraat, Den Haag.

Lola Bikes & Coffee

Ik ken dit soort concepten alleen uit Berlijn. Waar kan je een fiets kopen of laten repareren en tegelijkertijd koffie drinken? We wilden geen fiets kopen, maar we hadden toch zin in koffie en cake en deze plek kwam naar ons toe.

Adres: Noordeinde 91, 2514 GD Den Haag

en nu naar de zee!

Een uitstapje naar Scheveningen Scheveningen is een wijk van Den Haag en ligt direct aan zee. Ooit een vissersdorp, is het nu een van de meest populaire badplaatsen van Nederland, met meer dan 11 km fijne zandstranden. Terecht! De vele mooie strandpaviljoens met individuele restaurants en cafés, de kilometerslange boulevard met een apart fietspad, de vele surfwinkels, longboard & skate trails en het brede zandstrand maken het meer dan gemakkelijk om verliefd te worden op Scheveningen.

Meer recreatie

Natuurlijk is er nog veel meer te doen en te zien in Den Haag en Scheveningen. Alleen erg jammer dat Nederland ook best wel een duur land is.

Daarom nog een Tip. Kijk eens naar de uitjes kortingskaart van NapPas. Een kortingskaart voor uitjes en evenementen.