Wanneer we kijken naar het landschap van werkend Nederland, zijn er eigenlijk constante veranderingen te zien. Met alle ontwikkelingen die elkaar in rap tempo opvolgen, is de zekerheid er niet groter op geworden. Dit is ook te zien in de doorloopsnelheid onder werknemers. Waar mensen vroeger nog gemakkelijk 10 of meer jaar bij één werkgever werkten, zijn mensen nu al snel binnen 5 jaar toe aan een volgende werkgever. Mensen die hier niet op zitten te wachten, gaan op zoek naar functies die toekomstbestendiger zijn. In dit artikel bespreken we zo’n functie. We hebben het hier over een vacature slagerij.

Een vacature slagerij moet constant worden opgevuld

Een slager is nog een van de oudere, traditionelere beroepen van Nederland. Met het stijgen van de welvaart in Nederland een aantal honderd jaar geleden begonnen de slagers in opkomst te komen. Nu, zo’n 200 jaar later, zijn de slagers nog steeds goed vertegenwoordigd in Nederland. Dit laat zien dat de slager een vak is dat niet snel uit zal sterven. Zelfs in de huidige tijd, waar het klimaat onder een vergrootglas ligt, houdt deze branche zich staande. Natuurlijk merkt de slager iets van het minder vlees eten van mensen, maar er zal altijd een grote groep mensen blijven die graag vlees blijft eten. En voor deze groep mensen zijn altijd slagers nodig, waardoor de vacature slagerij er eentje is die constant zal moeten worden opgevuld.

Wat moet je kunnen om vacature slagerij te kunnen opvullen?

Het slagersvak is een vak van ambacht en specialisme. Om dit ambacht te kunnen uitoefenen, heb je kennis nodig van vlees. Je moet weten welke onderdelen van een dier eetbaar zijn, welke waarde het heeft, hoe het gesneden en bereid moet worden en nog veel meer. Je moet dus een hoop kennis in huis hebben om dit vak goed te kunnen uitoefenen. Maar er is ook zeker een voordeel. Deze kennis mag je op dagelijkse basis delen met de meest enthousiaste klanten. En is dat niet iets wat we allemaal willen? Solliciteer dus snel op een vacature slagerij en kom te werken in een van de oudste beroepen van Nederland!