Hoge kwaliteit. Duurzaamheid. Betaalbaar. Al meer dan 40 jaar is Jotun met Demidekk een bekende naam onder de vakschilders. Kies je voor een dekkende houtbescherming buitenshuis? Dan wordt de kwast al snel in een pot Demidekk gedoopt. Maar welke verschillende varianten kent deze geroemde beitslijn eigenlijk? In deze blog stellen wij ze alle vijf aan je voor.

Ultimate Täckfärg

De bekendste variant van Jotun Demidekk is toch de Ultimate Täckfärg. Met deze dekkende zijdeglans beits blijft het structuur van het hout duidelijk zichtbaar. Nadat het met een kwast, roller of verfspuit op de ondergrond wordt aangebracht droogt het binnen 30 tot 60 minuten. Wil je een tweede laag aanbrengen? Dan kan dit na ongeveer 3 uur. Daarna hoef je het ruim 10 jaar niet meer te onderhouden.

Ultimate Helmatt

Heb je liever een matte variant van Ultimate Täckfärg? Dan is de keuze voor een pot Demidekk Ultimate Hellmatt snel gemaakt. Deze beits heeft dezelfde kenmerken als zijn grote broer. De houtstructuur blijft goed zichtbaar. Het kan met een kwast, roller of verfspuit worden aangebracht. Droogt binnen één uur. En is – na de behandeling – tot wel 12 jaar onderhoudsarm.

Brilliant White

Wit is een populaire, maar besmettelijke kleur voor tuinhout. Daarom heeft Jotun de Brilliant White ontwikkeld. Deze zijdeglans beits voorkomt dat vuil en schimmels het uiterlijk van jouw hout verpesten. Kies je liever voor een wittint? Geen probleem. Doordat deze beits wederom dezelfde eigenschappen als Ultimate Täckfärg heeft, is het goed met andere varianten van Demidekk te mengen.

Ultimate Vindu

Ben je op zoek naar een dekkende zijdeglans beits voor ramen, deuren, kozijnen, dakgoten en andere houten details? Dan is de Ultimate Vindu een goede kandidaat. Deze variant is slijtvaster dan de Ultimate Täckfärg. Hierdoor is het ideaal voor tuinhout dat veel gebruikt wordt. Denk aan meubels of schuttingen. Wel wordt de onderhoudsvrije periode met twee jaar verkort.

Oljetäckfärg

Maak je liever geen gebruik van een watergedragen beits? Dan is de Oljetäckfärg het ideale alternatief. Deze zijdeglans beits wordt geproduceerd op basis van alkydolie. Deze variant doet er echter langer over om te drogen. Ook wordt bij het gebruik van deze beits elke vijf jaar een onderhoudsbeurt aangeraden. Dit maakt het product minder duurzaam.

Welke beits van Jotun Demidekk kies jij voor jouw volgende klus?