De meeste mensen gaan met hun eigen auto naar de wintersport. Maar wist je dat je in 2018 naar de Franse Alpen ook heel comfortabel en gemakkelijk kunt reizen met de Ski Thalys?

Dit is net als de trein tussen Amsterdam en Parijs een hogesnelheidstrein, maar dan een hele bijzondere: deze Thalys rijdt vanuit Nederland en België in één keer door naar de Franse Alpen. Wintersport plaatsen als Val Thorens, Courchevel, Les Arcs of Les Menuires bereik je zo zonder overstap.

Hoe werkt dat precies?

Iedere zaterdag vertrekt ’s ochtends vroeg de Ski Thalys vanuit Nederland. Via België rijdt deze trein door naar de belangrijke Franse skistations. Op het station van je bestemming stap je vervolgens over op een transferbus, die je in één keer brengt naar je eindbestemming. Zo ben je al in de middag op je bestemming en kun je zelfs op zaterdag nog skiën of snowboarden.

De terugreis gaat op dezelfde manier. Zaterdag vertrek aan het einde van de ochtend/begin van de middag de transferbus die je op het treinstation afzet. De Ski Thalys rijdt vanuit Frankrijk weer in één keer terug naar België en Nederland, zodat zaterdagavond weer thuis bent. Uitgerust en al, want onderweg kun je gewoon slapen, door de trein lopen, de restauratie of de gratis wifi gebruiken.

Kan ik ski’s of snowboard meenemen?

Bagage reist gratis mee als je de Ski Thalys gebruikt. Daarmee is de trein ook een stuk handiger en voordeliger dan vliegen. Ook wanneer je een kleine auto hebt of wanneer je gewoon geen zin hebt om 10 uur te rijden is Ski Thalys een heel goed alternatief.

Waar vind ik meer informatie?

De website Rijden de Treinen heeft alle informatie over Ski Thalys in 2018 op een overzichtelijke pagina gezet, zoals prijzen en vertrektijden. Veel wintersportplezier!