We hechten steeds meer waarde aan kwalitatief goed internet. Buiten de deur kunnen we tegenwoordig nog steeds heel het internet afspeuren door onze mobiele data en binnenshuis hebben we tegenwoordig sterke, steady verbindingen. Dit zorgt ervoor dat we eigenlijk bijna altijd bereikbaar zijn. Het missen van nieuwtjes, appjes of mailtjes past niet meer in onze dagelijkse routine. Krijgen we niet een mailtje binnen op de telefoon, is dat wel op de laptop of smart watch. Al deze apparaten werken op internetondersteuning, en veel apps en functies werken niet eens zonder. Het is dan aantrekkelijk om zo goed mogelijk internet te verwezenlijken. Dit kan door middel van een glasvezelkabel, waar snel internet eigenlijk wel een garantie is. Lees er hier meer over!

 

 

Glasvezelkabel – op steeds meer plekken

Toen de glasvezelkabel zijn opmars maakte leek dit in eerste instantie misschien iets dat zich niet zomaar door heel Nederland verspreidt. Het is een hele opgave om dit systeem overal aan te sluiten, aangezien dit onder de grond geplaatst moet worden. Het leek dus ver weg voor sommige gebieden om toegang te krijgen tot deze vorm van internet. Echter, niks is minder waar. Tegenwoordig zijn er al een hoop gebieden aangesloten, en is het doel om dit (waar mogelijk) op zoveel mogelijk plekken te realiseren. Op die manier heeft iedereen thuis toegang tot razendsnel internet. Er zit namelijk een heel verschil tussen deze manier en de oorspronkelijke manier. De kabel gaan van koper naar een materiaal dat jouw telefoon en laptop nóg sneller laat werken. Het voordeel is dat je thuis niet snel last meer zult hebben van eeuwige laadsymbooltjes en traag internet, maar juist altijd goed bereikbaar bent.

 

Sluit je aan!

Mocht jouw gebied zich nog niet richten op deze vorm van internet, maak hier dan vooral een melding van als daar wel behoefte aan is. Op die manier gun jij jezelf en jouw buren het beste internet en kan er gekeken worden waarom dit in jouw buurt nog niet op de agenda staat!