Zwitserland, het geboorteland van het in 1884 opgerichte horlogemerk Breitling. De horloges staan voor precisie en kwaliteit. Zo was Breitling de eerste die meerdere functionaliteiten combineerde door een timer toe te voegen aan het uurwerk. In 1936 breidde ze dit uit door ook datums etc aan te geven op de horloges. Dit was echter in opdracht van de Royal Air Force. Daarnaast heeft het bedrijf aan meerder oorlogspartijen geleverd omdat het Zwitserse bedrijf neutraal was.

 

Niet elke Breitling is het zelfde

Breitlings zijn er in allerlei soorten en maten. De nieuwste toevoeging aan de collectie is de “Avenger”. De Avenger is voor de ideale uitdaging, een echte horloge voor de professional.

De “Chronomat” hint naar het begin van het bedrijf waarbij ze Chronometers maakte. De Chronomat staat dan ook voor nauwkeurigheid, innovatie en prestige.

 

De classics

Niet iedereen houd natuurlijk van de nieuwe look van Breitling en wilt de meer klassieke look. Echter is het vrij moeilijk om een originele, goed horloge te vinden die geen fortuin kost. De “Transocean” en “Navitimer” hebben de klassieke look. De look waar het bedrijf bekend heeft gemaakt maar dan in een nieuw jasje. De voordelen hiervan is dat je een 100% authentieke Breitling hebt, die een klassieke look heeft. Het grootste voordeel is dan natuurlijk dat je geen vermogen hoeft te besteden aan een echte klassieker welke zeldzaam is.

 

Deze “classics” hebben echter wel de nieuwste innovaties die Breitling ontwikkeld heeft en de nauwkeurigheid waar het merk om bekend staat.

 

Horloge dat staat voor uitdaging

Naast de classics en de moderne modellen is er ook de “Professional”. Deze horloges zijn bedoeld voor mensen die de uitdaging aan willen gaan met extreme omstandigheden. Zo is dit model erg stevig en kan het tegen een stootje. Ook is het uitgerust met een goed zichtbaar digital display en zelfs met een GPS baken voor in geval van nood.