In het noorden van Limburg heb je de mooie plaats Roermond. Gelegen aan de maas staan ook in deze stad allerlei soorten gebouwen. Al deze gebouwen hebben een bepaalde staat waarin ze verkeren. Vanwege de regelgeving moeten al deze gebouwen voordat ze verkocht worden onderworpen aan een bouwtechnische keuring Roermond. Hierbij wordt uw hele huis of bedrijfspand gecontroleerd op gebreken. De gemeente heeft graag dat alle gebouwen in Roermond er op en top bijstaan. Dit gaat niet alleen over het design, maar ook over de bouwkundige staat. Want een gebouw dat is ingestort ziet er natuurlijk ook niet meer zo mooi uit.

 

Bouwtechnische keuring Roermond voor trillingen

Het is wel bekend dat men in Limburg af en toe last heeft van bodemtrillingen. Omdat deze trillingen de afgelopen decennia erger waren in Groningen is hier toen niet veel aandacht aan besteed. Nu de gaskraan dicht gaat komt er waarschijnlijk weer meer media-aandacht voor de bodemtrillingen in Limburg. Hier kunnen we overigens niet veel aan doen. Het enige actiepunt is je voorbereiden op de bevingen. Dit doe je door een gedegen bouwtechnische keuring Roermond. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de trillingen van de bodem.

 

De praktijk

In de praktijk komt het erop neer dat men beter kijkt naar loszittende baksteen of voegen. Wanneer dit een beetje los zit kan het zomaar gebeuren dat men bij de eerste de beste trilling van de bodem los komen te zitten. Dit kan voor zeer gevaarlijke situaties zorgen. Denk aan vallende bakstenen of grote, gapende scheuren in de muren. Dit kan er op termijn voor zorgen dat het huis helemaal instort. Om dit te voorkomen moet je dus altijd goed laten bekijken of alle bakstenen nog goed vast zitten. Daarnaast is het verstandig om ook te kijken of de lampen goed vast te maken. Stel dat je die op je hoofd krijgt.