Mensen zien industrieel design vaak als woontrend, als iets voor consumenten en vooral niets voor bedrijven. Industrieel design en dan vooral de bekendere Engelse term: industrial design is een veelgebruikte term en dienst in de b2b wereld wanneer er op hoog niveau nieuwe producten en concepten ontworpen dienen te worden. Effectief concept design en product design is enorm van belang, het op de juiste manier aanvliegen van concept design is nog veel belangrijker. De reden hiervoor is dat effectief concept design staat of valt met een goed geanalyseerde en opgezette werkwijze. Een van de belangrijkste zaken is dat je de eind gebruiker hierbij betrekt. Dit betekent dat je een goede werkwijze vanaf het begin direct moet inzetten en analyseren. De volgende stappen staan hierbij centraal.

Onderzoek naar je ideale klant

Allereerst moet je goed bekijken of er vraag is naar je product, de behoefte in kaart brengen en daarmee dus een testgroep kunt gaan samenstellen. Hierbij is het van belang dat je een juiste doelgroep afspiegeling creëert. Dit betekent dat je bepaalde vergelijkbare interesses in kaart brengt om hiermee je doelgroep te stimuleren.

Laat het product aansluiten

Het product laten aansluiten bij de doelgroep is natuurlijk net zo belangrijk als het vinden van de juiste doelgroep. Dit kun je bereiken door door te vragen en constant te blijven vragen totdat je een volledig en aangesloten antwoord hebt. Wanneer je dit hebt betrek je de testgroep in het gehele traject. Van a-z is het van belang dat je doelgroep constant feedback kan geven.

De Laatste stap is marketing

Niemand gaat je product afnemen wanneer ze niet weten dat het product bestaat. Daarom moet je het product natuurlijk gaan promoten. Een goede manier om dit te promoten is door middel van de input die jou doelgroep je al hebt gegeven. Dit betekent dat je gebruikt maakt van de behoeftes die al bestaan en hierop inspeelt.