Wimbledon is een begrip in de tenniswereld wat zijn weerga niet kent. Alle belangrijke spelers van over de hele wereld vinden het een eer om op Wimbledon hun tennispartij te komen spelen. 26 Juni 2016 is het de 130 keer dat Wimbledon door de mannen zal worden gespeeld. Vrouwen kwamen later in het Wimbledontoernooi, voor hun is het de 123e keer.
Het Grand-slam toernooi Wimbledon is het oudste tennistoernooi op de wereld en wordt vanaf 1877 bij de All England Club in Wimbledon een wijk in Londen gespeeld. Dit is het enige toernooi wat op de grasmat wordt gespeeld. Dit prestigieuze tennisevenement maakt deel uit van een van de vier Grand-slam toernooien n.l;

• Australian open in Melbourne
• Roland Garros in Parijs
• US open in New-York

Traditie’s Wimbledon

Wimbledon kent een aantal tradities die nog steeds in ere worden gehouden. Dat zijn de volgende:

  • Kleding
    Het is voor de spelers verplicht om in witte kleding te spelen. De kledingvoorschriften zijn in de loop der jaren verandert maar het witte kledingvoorschrift is gebleven. Wel zijn paarse en groene elementen toegestaan omdat dit de officiële clubkleuren van de All England club zijn.
  • Sponsoren
    Langs de banen zijn geen reclames te zien van sponsoren. Deze traditie houdt men in ere. Het uitzicht over de banen is dan ook veel mooier want je wordt niet afgeleid door soms hinderlijke reclame-uitingen.
  • Aardbeien
    Een van de leuke tradities is het eten van aardbeien met slagroom. Iedereen eet ze. Zowel de spelers als het publiek doen zich te goed aan deze lekkernij. Het zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat de aardbeien tijdens het toernooi rijp zijn en geplukt kunnen worden.

Tickets Wimbledon

Tennisreis.nl biedt tickets voor alle Grand-Slamtoernooien aan. Zo ook voor Wimbledon. Van zondag 27 juni 2016 tot en met 10 juli 2016 kun je dit prachtige evenement bijwonen in Londen. Er worden tickets met overnachting plus vliegreis aangeboden voor scherpe prijzen. Tevens zit in het arrangement een souvenirpakket en een ontvangst op de Wimbledon Experience club met koffie, thee en versnaperingen. Dit evenement moet je als tennisliefhebber een keer bijgewoond hebben. Kijk op tennisreis.nl voor het boeken van tickets voor Wimbledon.