Wanneer je denkt aan koks in een keuken denk je ongetwijfeld aan een witte uitrusting, een schort en aan de befaamde koksmuts. Niet? Maar zo eenvoudig is het niet om de outfit van een kok te beschrijven want er zijn namelijk heel wat dingen mogelijk! Hier gaan we even verder op in.

Waaruit bestaat nu eigenlijk de outfit van een kok?

De outfit van een kok is meer dan alleen maar een eenvoudige (witte) schort. Er bestaan bijvoorbeeld heel wat mooie kokshemden en professionele koksjassen die meteen heel wat uitstraling geven. Deze zijn zowel met korte als met lange mouwen te verkrijgen. Jij bepaalt dus volledig zelf wat je het handigst vindt om mee te werken.

Koksjassen zijn meestal voorzien van een sluiting (bijvoorbeeld knopen), maar er zijn ook koksjassen verkrijgbaar zonder sluiting. Ook hier kies je weer wat voor jou het meest comfortabele lijkt. Zo’n jassen zijn niet alleen verkrijgbaar als vest maar ook als langere modellen. Een koksjas wordt ook wel een koksbuis genoemd.

In de keuken is het belangrijk dat je je bovenlichaam goed beschermt tegen vuil en hitte, maar ook je broek hou je het liefst proper. Vandaar wordt er ook een koksbroek voorzien die je broek beschermt en ervoor zorgt dat ze niet vuil wordt.

De outfit wordt compleet gemaakt door goede een koksmuts (voor de hygiëne), goede sokken en gepast schoeisel (ook voor de veiligheid).

Het is dus zeker niet overdreven als men zegt dat je er als kok heel modieus kan uitzien!

Online je koksoutfit samenstellen

Wanneer je online een kijkje neemt bij de verschillende webshops die kokskleding aanbieden wordt al snel duidelijk dat de keuze véél uitgebreider is dan je zou denken. Er bestaan heel wat verschillende afwerkingen binnen de kokskleding. Maar ook de keuze aan kleuren van de outfits is heel erg uitgebreid. Kokskleding hoeft dus helemaal niet saai of eentonig te zijn, integendeel!

Bovendien is kokskleding ook niet alleen voor mannen, neen, ook voor de vrouwen is er een uitgebreid aanbod kleding te vinden waarin ze zich comfortabel kunnen voelen tijdens het harde werk in de keuken.