Als we gaan kijken naar de wereld van de juweliers, sieraden en horloges, dan zien we eigenlijk dat er een aantal merken zijn die net even wat groter zijn dan de overige merken, denk bijvoorbeeld aan Rolex of Tag Heuer. Het merk Rolex kennen we vooral vanuit de tenniswereld, een echt klassieke sport die een heel goede combinatie heeft met het merk. Tag Heuer is vooral bekend vanuit de Formule 1 en soms zie je het merk voorbij komen bij voetbal wedstrijden. Wat maakt deze merken nu zo groot? Of komt het puur door de sponsoring van bekende sportevenementen? Algemeen bekend is dat de marktwaarde wel een stuk hoger ligt dan bij andere merken.

Kwaliteitsverschil

Bij merken als Tag Heuer gaat het vooral om de naam die het merk met zich meebrengt. Als we heel specifiek naar het kwaliteitsverschil, dan valt dat allemaal nog wel mee. Tuurlijk, er worden betere materialen gebruikt en ook ze gaan ook net even wat langer mee. Maar in veel gevallen is het verschil tussen de iets kleinere merken gelijk.

De doelgroep

Het kwaliteitsverschil hoeft dan niet zo groot te zijn, maar de verschil in doelgroep is enorm. Dit wordt ook vooral veroorzaakt door de prijsverschillen. Het merk Tag Heuer is dan ook niet in elke winkel te vinden, maar daarvoor moet je eigenlijk naar een juwelier gaan. Een juwelier is vaak een official dealer, en een official dealer beschikt over een grote collectie horloges waar je uit kunt kiezen. De meeste horloges hebben wel een bepaalde prijs die niet elke doelgroep kan kopen.

Tevredenheid

Uiteindelijk gaat het erom dat jij tevreden bent over jouw aankoop, of het nu om een Tag Heuer gaat, of om een ander merk.

Webshop

Wil jij alvast bekijken welke horloges er beschikbaar zijn bij de juwelier? Dan kun je het beste even op de webshop bekijken.