Het bedrijf Aspen heeft heel wat verschillende producten in het gamma, waaronder tweetakt mengoliën, olie voor de kettingzaag en brandstoffen. Aspen is onder meer gespecialiseerd in alkylaat benzine. Deze benzine staat erom bekend beter te zijn voor zowel mens en machine als voor de natuur.

Aspen benzine

De benzine van Aspen is een alkylaatbenzine. Deze is de schoonst mogelijke benzine die als vervanging van de gewone bezines als Euro 95 en Super 98 kan gebruikt worden.

Deze andere vorm van benzine is heel wat beter en vriendelijker voor de machine, de gezondheid en voornamelijk ook voor het milieu. En dat is heel fijn, want het milieu is toch wel een heel actuele problematiek waar de dag van vandaag heel wat aandacht naartoe gaat. En terecht! De Aspen benzine is vrijwel volledig vrij van gevaarlijke en schadelijke stoffen zoals zwavel, tolueen en benzeen. Dat brengt met zich mee dat de uitlaatgassen van de wagens heel wat minder schadelijk zijn. Deze vermindering aan schadelijke stoffen vermindert ook het risico op kanker door blootstelling aan dat schadelijke benzeen.

Maar ook jij, als gebruiker van de benzine, zal minder nadelige gevolgen of ongemakken ondervinden. In vergelijking met gewone benzine zal je nu geen last meer hebben van eventuele irritaties aan ogen en/of luchtwegen en ook het optreden van hoofdpijn of zelfs misselijkheid zal je niet meer ondervinden. Het is dan ook niet onterecht dat Aspen benzine zeer gewaardeerd wordt als alternatief voor benzine op plaatsen waar personen in aanraking komen met uitlaatgassen of dampen van brandstoffen.

Aspen alkylaatbenzine: oorsprong en toepassing

Aspen alkylaatbenzine wordt gemaakt door middel van de raffinage van aardolie. Via de alkylering wordt de grondstof, het alkylaat, gevormd. Het is één van de schoonste aardolieproducten die geproduceerd kunnen worden. Dat proces is een technologisch vernuftige taak en er bestaan maar enkele raffinaderijen ter wereld die in staat zijn om dat alkylaat te kunnen vormen.

Aspen benzine wordt voornamelijk gebruikt in machines zoals waterpompen, brommers, oldtimervoertuigen, indoor karts, kettingzagen, heggenscharen, aggregaten, slijpschijven, buitenboordmotoren, enz. Zo zie je dat de Aspen benzine in elke machine kan gebruikt worden die op benzine werkt.