Het is begrijpelijk dat u zowel uw waardevolle spullen als de veiligheid van uw dierbaren wilt beschermen. Het installeren van een alarmsysteem is een slimme keuze, maar wees voorbereid op wat verwarring bij het kiezen tussen de verschillende soorten huisbeveiligingssystemen. Maar wees gerust, welk type u ook kiest, u weet dat u het meeste hebt gedaan om uw huis en gezin te beveiligen! Voor de beste keuze kan je een kijkje nemen op beveiliging vergeleken.

Beveiligingssystemen die een huis beschermen, hebben zeker een lange weg afgelegd van sloten en getraliede ramen. Moderne technologie heeft deze apparaten verrassend verfijnd gemaakt. Gelukkig is deze verfijning niet te veel weerspiegeld in hun prijs: betaalbare prijzen, in het bereik van een paar honderd dollar, maakten deze apparaten relatief vaak voor in moderne huizen.

Sommige thuisbeveiligingsbedrijven bieden aanzienlijke kortingen alleen maar om uw bedrijf te krijgen. Voor minder dan honderd dollar per maand kunt u een bedrijf voor woningbeveiliging betalen om iemand dag en nacht in het oog te houden. Het is een zeer kleine prijs om voor uw gemoedsrust te betalen! In sommige gevallen kunt u zelfs een gratis installatie en gratis apparatuur krijgen wanneer u zich aanmeldt voor een thuismonitoringservice. Bovendien kan het aankondigen van de aanwezigheid van een beveiligingsbedrijf dat uw huis dag en nacht beschermt, een afschrikmiddel vormen voor een potentiële criminele bedreiging!

Het installeren van een huisbeveiligingssysteem kan u zelfs geld besparen, omdat sommige verzekeringsmaatschappijen bereid zijn om uw premie te scheren als u een elektronisch alarmsysteem heeft geïnstalleerd. Rekening houdend met de gemiddelde nationale premie, en met hoeveel een gemiddeld elektronisch alarmsysteem kost, betaalt de installatie zichzelf terug, alleen in verzekeringssparen, in slechts drie jaar.

Er zijn twee hoofdtypen beveiligingssystemen die uw huis beschermen: bewaakte alarmsystemen (videobewaking) en lokale systemen (de zogenaamde “alleen bellen”). De laatste zijn de meer basale. Deze traditionele niet-bewaakte systemen hebben verschillende soorten sensoren die in en rond het huis worden geplaatst: ze kunnen bijvoorbeeld aan deuren en ramen worden bevestigd. Sommige apparaten van dit type zullen ook bewegingsdetectoren bevatten. “Alleen bellen” omvat meestal het gebruik van een geluidalarm dat afgaat wanneer het apparaat een waargenomen dreiging detecteert. Dit zal u – of uw buren, als u niet thuis bent – op de hoogte brengen van ongeoorloofde toegang, en het luide alarm zal de inbrekers afschrikken. Sommige apparaten van dit type zullen ook de informatie over de locatie en het type bedreiging doorgeven aan de dichtstbijzijnde politie-afdeling.