Er zijn diverse accessoires voor de smartphone beschikbaar. Hoesjes, cases en screenprotectors zijn ervoor bedoeld om de smartphone te beschermen. Schade aan de smartphone doet zich dan veel minder snel voor. Er zijn ook accessoires die de functionaliteiten van de smartphone uitbreiden zoals hoofdtelefoons en speakers. Populaire accessoires van vandaag de dag zijn de powerbank, microSD kaart en micro-usb kabel.

Powerbanks

Iedereen heeft wel eens gehad dat de smartphone gebruikt moet worden maar dat het niet kan door een lege batterij. Een ongemakkelijke situatie die iedereen meegemaakt heeft. De powerbank is hier de oplossing voor. Een powerbank is een USB oplader waarmee een smartphone opgeladen kan worden. Met een powerbank bij je zit je in geen geval met een lege batterij doordat je altijd batterijcapaciteit achter de hand hebt. De kabel van de powerbank wordt gemakkelijk in het toestel geplugd om het toestel op te laden. Zo simpel werkt een powerbank. De powerbanks zijn beschikbaar bij verschillende webshops en in verschillende vormen en formaten waardoor er voor ieder wat wils is. De powerbanks van bekende fabrikanten zoals Celly zijn goedkoop  op het internet verkrijgbaar en worden vaak binnen een dag bij je bezorgd.

microSD kaarten

Wil je meer gebruik maken van de opslagruimte van een smartphone maar zit de opslagruimte vol? Als er een geheugenkaartslot aanwezig is dan kun je gebruik maken van externe geheugen. Dit kan met microSD. MicroSD is de kleinste variant van de SD geheugenkaarten en wordt veel gebruikt op mobiele telefoons. Het microSD formaat is circa tien jaar terug door SanDisk ingevoerd. Het is ongeveer een kwart van de grootte van een standaard SD kaart. Op dit moment zijn er microSD geheugenkaarten verkrijgbaar tot maximaal 512GB.

Micro-usb kabels

Er bestaan drie USB-aansluitingen die gebruikt worden op draagbare apparatuur. De microUSB-poort komt het meest voor. Micro-USB wordt veel gebruikt voor smartphones. Verschillende producenten hebben aangegeven deze aansluiting als standaard te gaan gebruiken. HTC en LG bijvoorbeeld rusten de nieuwe mobiele telefoons uit met een micro-USB aansluiting. Met de micro-USB aansluiting kan er gebruik gemaakt worden van universele laders. Zo kan de oplader gebruikt worden op smartphones van verschillende producenten.