Aardappelsalade met ei, ui en koriander is misschien wel de snelste variatie die je binnen de aardappelsalades kunt vinden. En dat komt dus goed van pas als het buiten warm is en je hebt echt geen zin om lang in de toch al warme keuken te staan.

Met het onderstaande recept kun je simpel en makkelijk een lekker gerecht op tafel toveren.

Ingrediënten:

  • 12 koude aardappelen
  • 4 gekookte eieren.
  • 2 kleine rode uien.
  • Gehakte koriander.
  • Peper
  • 2 theel. zout
  • 6 eetl. olijf- of zonnebloemolie
  • 6 eetl. azijn
  • 1/2 theel. suiker (het liefst poedersuiker)

1. Snij de aardappels in blokjes van 2 a 3 cm en hak de eieren in kleine stukjes. Snij de ui fijn. Mix de ui, aardappels en eieren goed door mekaar. Breng op smaak met peper en zout.

2. Voeg de olie geleidelijk toe aan het mengsel, terwijl je het mengsel roert.

3. Los tot slot de suiker op in het azijn en meng dit met de aardappelsalade en bestrooi het met koriander.

Natuurlijk is deze aardappelsalade eigenlijk alleen maar een bijgerecht, hoewel je de salade natuurlijk wel voor de lunch kunt gebruiken.

Wil je er naast de salade nog wat bijdoen, maak dan niet teveel tamtam. Gewoon simpel houden. Bak een paar worstjes, haal een stokbrood en wat lekker sausjes voor bij de worstjes, en vergeet vooral niet een paar biertjes in de koele koelkast te plaatsen.

Zo kun je toch van deze heerlijke maaltijd genieten, zonder dat je lang in de keuken hoeft te staan.

Een tip hebben we nog wel, want normaliter zul je deze salade met gewone aardappelen maken, maar er zijn natuurlijk nog veel meer soorten aardappels waarme deze salade erg lekker smaakt. Denk bijvoorbeeld een aan paarse aardappelen, zwarte aardappelen of aan de zoete aardappel.