Ken jij keramisch parket al? Deze vloerbekleding is aan een ware opmars bezig en vinden we in steeds meer woningen terug. Dat komt omdat ze enkele interessante voordelen heeft. Lees snel verder en ontdek drie redenen om keramisch parket te kopen.

Reden #1: makkelijk in onderhoud

Een houten vloer staat nu niet echt bekend voor haar onderhoudsgemak. Want hout is gevoelig voor vlekken, krassen, uitzetten/krimpen onder invloed van wisselende luchtvochtigheden, enz. Om die reden zien we houten parket bijna nooit terug in keukens of vochtige ruimtes.

Dat probleem heeft keramisch parket niet.

Deze tegels kunnen gerust tegen een stootje. Ze zijn bestand tegen vlekken en behouden hun vorm bij wisselende temperaturen. Voor de keuken – een plaats waar je vaak morst met dranken en etenswaren – zijn deze houtlook tegels dus ideaal.

Speciale reinigingsproducten zijn niet nodig. Op keramisch parket mag je gewoon een schoonmaakmiddel voor tegels gebruiken.

Reden #2: grote keuze aan ontwerpen

Ondanks de vele houtsoorten waarin parket beschikbaar is, is het aanbod eerder beperkt. Keramisch parket biedt veel meer mogelijkheden. Het ontwerp wordt namelijk via een geavanceerde printttechniek op de tegels gedrukt. Hierdoor zijn er oneindig veel mogelijkheden. Of je nu een vloerbekleding met een moderne of landelijke uitstraling wil: er is voor elk wat wils.

Sommige soorten keramisch parket hebben zelfs een 3D-print. Op deze manier voelt de tegel aan als echt hout, dankzij kleine oneffenheden.

Naast de klassieke rechte planken kan je ook kiezen tussen enkele creatieve vormen. Wat dacht je van visgraat keramisch parket? Of een mozaïekpatroon? Laat je fantasie de vrije loop!

Reden #3: keramisch parket past overal

Een klassieke houten vloer zagen we doorgaans in de woonkamer, eetkamer of slaapkamer. Dat komt door de nadelen van hout (vlekgevoelig, slecht bestand tegen water). Een keramische parketvloer past overal. Badkamer, berging of keuken: dat maakt niet uit. Tegenwoordig bestaan er zelfs speciale tegels voor buiten. Je kan dus ook jouw terras bekleden met deze houtlook tegels.