Een mooie tuin kan een ware eyecatcher zijn bij een woning. Nu de zomers steeds warmer en langer worden, vinden mensen het steeds belangrijker om een mooie tuin te hebben. Het warme weer zorgt er daarnaast ook voor dat sommige planten het minder goed doen in je tuin, en andere juist weer beter. Al deze veranderingen vragen om steeds meer specialistische kennis. Een tuinarchitect beschikt over deze kennis en kan de uitgewezen persoon zijn om jouw tuin er perfect uit te laten zien.

De tuinarchitect zorgt ervoor dat jouw tuin klopt tot in detail

En daarmee bedoelen we dan ook ieder detail. De tuinarchitect doet dit door twee plannen te maken: een belijningsplan en een beplantingsplan. In het belijningsplan schetst de tuinarchitect hoe de tuin eruit komt te zien. Dit doet hij op basis van de ruimte die er is in de tuin en op basis van jouw wensen. Dit belijningsplan zorgt ervoor dat jouw tuin in stukjes wordt opgedeeld. Denk hierbij aan een tuintafel, een loungehoek, een hoek met planten, etc. Vervolgens worden de hoeken die ingericht zijn voor planten uitgewerkt in het beplantingsplan. Hierbij kijkt de tuinarchitect naar de hoogte, de grond en het aantal zonuren, maar ook naar de kleur, uitstraling en groeitijd van de planten. Zo vormt de architect een uitgebalanceerd plan om de tuin de juiste uitstraling te geven.

Stem het helemaal op je eigen wensen af

Bij het maken van de plannen houdt de tuinarchitect rekening met jouw wensen. Wanneer je bijvoorbeeld geen belijningsplan nodig hebt, maar gewoon je huidige tuin wil herontwerpen, is dit ook goed mogelijk. In dat geval wordt gekeken naar de indeling van je tuin zoals hij nu is en worden aan alle plekken met planten een nieuwe bestemming gegeven. Zo maakt de tuinarchitect de tuin precies naar jou smaak en kan je onbezorgd genieten van alles wat jouw tuin te bieden heeft!