Bijna iedereen heeft weleens last gehad van een wrat. Dit plekje ontstaat door een virus in het bloed, wat ervoor zorgt dat deze plekjes op de huid kunnen verschijnen. Je ziet vaak dat deze rondom de voeten of handen verschijnen. Maar ook op andere plekken kan dit natuurlijk voorkomen. De meeste mensen maken dit mee op jonge leeftijd, waar je bijvoorbeeld op blote voeten hebt gegymd of iets dergelijks. Hier zijn veel bacteriën, van bijvoorbeeld kinderen met de soortgelijke bacterie. Dit wordt op die manier erg gemakkelijk overgedragen. De remedie is dan om de plek te bevriezen en op die manier het te verwijderen. Echter, niet voor iedereen werkt dit even goed. Het plekje kan erg hardnekkig zijn en niet willen verdwijnen. Ook kan het zijn dat deze bijvoorbeeld weer terugkomt. Je kunt dan kiezen voor een wratten behandeling. Lees er hier meer over!

 

Wratten behandeling – twijfel niet

Wanneer je overweegt over te gaan op een wratten behandeling, twijfel dan vooral niet. De kans is groot dat je zelf alles hebt gedaan om het plekje weg te halen. Je hebt er last van, en wilt vooral niet dat het zich verspreid over het verdere lichaam of richting andere mensen. Je kunt dan op bezoek gaan bij een dermatoloog, waarbij hij of zij de situatie kan inschatten. De een heeft er meer last van dan de ander, en de een heeft meer hardnekkige dan de ander. Het is dan ook van groot belang dat de dermatoloog goed de tijd neemt om te kijken naar het plekje. Op basis daarvan kan er gekozen worden voor een bepaalde behandeling. Er hangt vaak nog een stigma rondom dit soort behandelingen. Echter, twijfel vooral niet en ga zonder schaamte langs bij de dermatoloog. Daar is hij of zij namelijk voor!

 

Contact

Bij vragen kan er natuurlijk altijd eerst telefonisch contact op worden genomen met een dermatoloog. Dit is vaak vrijblijvend!