Wat is een barbershop?

Een barbershop is de werkplek van een barbier. Hij knipt haar, scheert baarden en verzorgt mannen. Ook bieden ze toegankelijke herenkapper behandelingen.

Hoe wordt mijn haar geknipt?

Het populairste haarmodel van de barbier is de overloop/opscheer; kort opgeschoren zijkanten met de tondeuse. Onder aan het kapsel heel kort geknipt en naar boven toe steeds iets langer. Verder kan de bovenkant van het kapsel alle kant op.

Hoe wordt mijn baard geschoren?

De veiligheidsscheermes en het elektrische scheerapparaat worden veel gebruikt door barbiers. Verder heeft een barbier vele andere tools om de mooiste baarden te creëren.

Wat is het verschil tussen een barbershop en een kapper?

Het verschil tussen een barbershop en een kapper is dat een barbier beter is met baarden en snorren. Een kapper knipt en verzorgt vooral het hoofdhaar.

Vandaag de dag is het verschil tussen een barbier en een herenkapper er nog weinig. De barbiers zijn zo vakkundig geworden dat ze beide vakgebieden tot in de vingers beheersen. Wel heeft een barbershop veel meer verzorgingsspullen dan een kapper.

De meeste barbershops werken ook hetzelfde als de kappers. Denk aan foto’s van kapsels meenenen, afspraken maken en brengt de barbier jouw haar in model zodat jij gelijk weer op weg kan.

De barbershop is voor alle mannen

Al met al is de barbershop een zeer toegankelijke kapper waar elke man een keer heen moet. De beleving is totaal anders dan bij de reguliere kapper. De barbiers zitten vol goede toegankelijke praat en kennis. Ze helpen jou graag met vragen over verzorging, haren, snorren en baarden. Het is een effectieve manier om onder de mensen te komen en een praatje te maken.

Twijfel jij nog? Maak online een afspraak bij barbershop King Cuts in Groningen en komt langs om te ervaren hoe het is.