Apple is deze week veelvuldig in het nieuws gekomen en dat is tegen het zere been van grootste concurrent Samsung. Apple heeft haar kwartaalcijfers bekend gemaakt en deze zijn meer dan uitstekend te noemen. We kunnen gerust stellen dat elk ander bedrijf in de wereld jaloers is op Apple. Samsung lijkt vooralsnog de meeste klappen te krijgen uit Cupertino, Californië. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft over de hele wereld een flink marktaandeel moeten inleveren aan het Amerikaanse bedrijf.

Bij Samsung weten ze al sinds de lancering van de Galaxy S5 dat het minder gaat met de verkopen van de smartphones. De mobiele tak van het bedrijf draait steeds minder goed en Samsung heeft zelfs in 2014 maar liefst twee keer een winstwaarschuwing de deur uit gedaan. Niet omdat de winst hoger uit viel maar juist omdat de winst sterk daalde. Door de enorme winstdaling is Samsung een andere weg ingeslagen en willen ze voornamelijk reduceren op de kosten die het bedrijf maakt. Zo wil het Zuid-Koreaanse bedrijf onder andere veel meer eigen hardware gaan ontwikkelen en produceren, om zo kosten te besparen.

Daarnaast heeft het bedrijf kritisch gekeken naar de huidige producten en zijn ze tot de conclusie gekomen dat de producten niet meer voldoen aan de gestelde wensen van consumenten. Wat voornamelijk een doorn in het oog is bij consumenten is dat de smartphones van Samsung van polycarbonaat gemaakt waren. Dit terwijl de concurrentie voor het grootste gedeelte metaal gebruikt bij de productie van de smartphones. Het gebruik van metaal zal bij de huidige releases van smartphones van het Zuid-Koreaanse bedrijf het speerpunt worden.

Het design van de smartphones is volledig verandert. De hoge heren binnen het bedrijf heeft alles en iedereen bij elkaar geroepen en ze als eerst terug gestuurd naar de tekentafel. Want één ding is duidelijk het design van de smartphones van Samsung moet anders. We hebben al enkele smartphones van Samsung gezien die voorzien zijn van een nieuw design en we moeten eerlijk bekennen het begint erop te lijken.

De Samsung Galaxy Alpha was de eerste smartphone die het Zuid-Koreaanse bedrijf toonde met een nieuw design en het sprak ons direct aan, ook al was niet het hele chassis van metaal gemaakt. Bij de Samsung Galaxy S6 zal dit anders zijn. Het vlaggenschip voor 2015 zal een volledig metalen behuziing krijgen en wij zitten dan ook met smart te wachten op de komst van de Samsung Galaxy S6. Want hoe zal een volledig metalen Galaxy smartphone er uit komen te zien. Op deze website lees u meer over deze nieuwe smartphone.

Naar verluid presenteert Samsung de nieuwe Samsung Galaxy S6 tijdens het Mobile World Congress 2015 in Barcelona. De datum die genoemd wordt voor een speciaal Samsung evenement is maandag 2 maart 2015. Het exacte tijdstip van de presentatie is nog niet bekend, maar het zal ongetwijfeld ergens rond 19.00 uur zijn. Noteer de datum alvast in je agenda zodat je zelf ook live mee kunt kijken naar de presentatie van de Samsung Galaxy S6.