Heb je net een koopwoning gekocht of ben je van plan dit binnenkort te doen? De woningmarkt trekt in Nederland langzaam aan, de woningmarkt is nog nooit goed geweest sinds het dieptepunt in 2008. Er staan ontzettend veel woningen te koop en hierdoor is er voor iedereen wel een geschikte woning te vinden. Als je een bestaande woning koopt dan is de kans aanzienlijk dat je de woning ook wilt gaan verbouwen. Het verbouwen van een woning kost wel heel veel geld maar daardoor wordt de waarde van je woning ook hoger. Als je van plan bent de woning te gaan verbouwen kun je de kosten hiervan in sommige gevallen meenemen in je hypotheek. Bij het afsluiten van je hypotheek kun je dan een gedeelte van het geld opzij laten zetten om een verbouwing van je net gekochte koopwoning te financieren. Je hypotheekverstrekker zet dit bedrag dan op een aparte rekening, die speciaal gebruikt kan worden om je woning te verbouwen. Deze rekening heet een bouwdepot.

Bouwdepot voorwaarden

Aan het openen van een bouwdepot zijn wel enkele voorwaarden op van toepassing. De verbouwing moet ten eerste een verbetering van de huidige situatie worden zodat de koopwoning nog meer waard wordt. Het bouwdepot kun je ook bijvoorbeeld alleen krijgen voor zaken die aan het huis vastzitten, zoals een dakkapel of een uitbouw. Uit een bouwdepot is het niet mogelijk om de aankleding van de uitbouw te betalen zoals losse zaken als gordijnen. Het is wel zaak om goed na te gaan wat je extra mee wilt gaan financieren zodat je de hele verbouwing naar eigen smaak kunt verbouwen zodat de woning meer waarde krijgt.

Maak gebruik van professioneel gereedschap

Bij het verbouwen is het bijvoorbeeld ook zaak dat je gebruikt maakt van het juiste gereedschap. Zoals wel vaker wordt gesteld vakmanschap is meesterschap en met professioneel gereedschap zal de verbouwing veel vlotter verlopen dan wanneer je huis, tuin en keuken gereedschap gebruikt. Zo kun je het beste gebruikmaken van bijvoorbeeld een tacker(meer info), graafmachine en cirkelzagen. Wil je er zeker van zijn dat de verbouwing vlot verloopt en uiteindelijk meerwaarde creëert voor de woning dan is het aan te raden om professionele bouwvakkers de klus te laten klaren.

Bron: http://www.hilbrink-hechttechniek.nl/