Sinds deze maand krijg je een BKR-registratie wanneer je een abonnement met telefoon aanschaft met een waarde boven de 250 euro. Dit is erg vervelend want hierdoor kan je bijvoorbeeld een stuk lagere hypotheek krijgen. Het grote voordeel bij een zakelijk mobiel abonnement is dat je géén BKR-registratie krijgt. Een extra voordeel dus bij het aanschaffen van een zakelijk abonnement.

Voordelen van een zakelijk mobiel abonnement

Behalve dat je geen BKR-registratie krijgt, zijn er nog een aantal voordelen voor een zakelijk mobiel abonnement. Zo kan je bijvoorbeeld zowel je mobiele- als je abonnementskosten aftrekken bij de Belastingdienst. Daarnaast zie je alles op één factuur. Zo kan je dus privé en zakelijk bellen en internetten onder een abonnement maar kan je het wel laten scheiden. Wanneer je dit met een particulier abonnement moet doen, is dit enorm veel werk.

Ook is een voordeel dat je vaak een persoonlijke accountmanager krijgt. Mocht je dus vragen of klachten hebben, kan je meteen bij hem terecht. Dit scheelt weer veel ergernissen zoals lange menu’s en wachtrijen. Veel providers hebben abonnementen speciaal voor bedrijven of ZZP’ers. Dit kan zowel in de vorm van een sim only abonnement als een zakelijke telefoon.

Zakelijk mobiel abonnement met telefoon

Je kunt uiteraard kiezen of je een zakelijk mobiel abonnement wilt met of zonder telefoon. Wanneer je al een telefoon hebt of liever een telefoon los koopt, dan is het aan te raden om te kiezen voor een sim only abonnement. Hierdoor ben je dan vaak voordeliger uit. Wil je liever een nieuwe telefoon dan is het aan te raden om te kiezen voor een abonnement met telefoon. Het ligt er per telefoon en abonnement aan op welke manier je het meest voordeligst uit bent.

Ook wanneer je veel in het buitenland bent is het handig om een zakelijk mobiel abonnement te nemen. Binnenkort worden de roamingkosten afgeschaft in de Europese Unie. Mocht je echter buiten de EU vliegen, dan kan je alsnog erg veel kosten maken. Let hierbij dus ook op wanneer je een nieuw abonnement aanschaft.