Het kan in Nederland nog wel eens flink waaien. Een storm is dan ook geen bijzonder verschijnsel in Nederland. Officieel wordt er over een storm gesproken vanaf windkracht 9. Vooral aan de kust is er vaak sprake van een storm. Een storm boven land is echter een zeldzaamheid.

De wind richt in Nederland veel schade aan huizen en auto’s. Dit komt voornamelijk door omgevallen bomen, maar kan ook door regen in combinatie met regen komen. Wateroverlast door een storm komt dan ook erg veel voor in Nederland. Denk aan lekkage en ondergelopen kelders.

Wat wordt er vergoed?

Wanneer u wilt dat de waterschade die is veroorzaakt door een storm wordt vergoed is het belangrijk om zo veel mogelijk details te onthouden. Noteer bijvoorbeeld het tijdstip waarop de schade is ontstaan. Dit tijdstip wordt dan vergeleken met de windmetingen van het KNMI. Leg de schade daarnaast vast. Maak foto’s van de schade en meldt de schade bij uw verzekeraar.

Wateroverlast door een storm wordt door de meeste verzekeraars pas vergoed wanneer er sprake is van een windkracht hoger dan 7. Echter is de kans groot dat u een klein bedrag zelf moet betalen.

Schade herstellen

Wateroverlast door een storm kan zorgen voor waterschade met alle gevolgen van dien. Het is dan ook erg belangrijk om snel te handelen wanneer u last heeft van wateroverlast. U wilt natuurlijk dat dit zo snel mogelijk opgeruimd en verholpen wordt. Het is fijn om op zo’n moment goede hulp te krijgen van een specialist.

Bij Hofkens HIG kunt u 24 uur per dag en 7 dagen per week terecht via de calamiteitenservice. De Allesreinigers van Hofkens HIG kunnen u helpen bij het beperken van de schade. Of het nou gaat om het reinigen bij een ravage of het leegzuigen van een ruimte bij wateroverlast, de Allesreinigers staan dag en nacht voor u klaar.