Als je een winkel start, dan wil je graag dat alles zoveel mogelijk wordt verkocht. De sfeer in je winkel moet dan wel goed zijn, er moet voldoende ruimte zijn en ook moet het personeel vriendelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de klantgerichtheid, je moet de juiste vragen durven stellen, maar wel vriendelijk zijn voor de klanten. Het is niet alleen zo dat er in de winkel van alles goed geregeld moet worden. Ook buiten je winkel moet het er netjes uitzien. Denk bijvoorbeeld eens aan het bedrijventerrein. De mensen moeten meteen een positief gevoel hebben als ze bij jou de winkel in komen. Bezig zijn met je tuin rondom je bedrijf heet landscaping.

De voordelen van landscaping

Ik zei hierboven al even dat het belangrijk is om aan landscaping te doen. Alleen waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? De tuin is in principe het eerste contactmoment tussen de winkel en de klant. De klant kan bij dit eerste contactmoment 2 kanten op. Of de klant krijgt een positief gevoel en loopt met plezier de winkel binnen, of de klant krijgt een negatief gevoel en loopt eigenlijk met minder plezier de winkel binnen. Het eerste gevoel is natuurlijk het belangrijkste wat je kan hebben, hier komen meer verkopen van. Het is dus goed om even flink na te denken bij landscaping.

Verschillende bedrijven

Landscaping is eigenlijk helemaal niet het favoriete onderdeel van je werkzaamheden, dat klopt ook want het is niet waar je voor opgeleid bent. Er zijn verschillende bedrijven die aan landscaping doen en jou daarbij kunnen helpen. Dit zijn echte tuinspecialisten en weten precies wat mooi is.

Afspraak maken

Wil jij nu ook een mooie tuin bij je bedrijf, en er dus voor zorgen dat het eerst contactmoment goed is? Maak dan een afspraak met deze tuinspecialisten en neem alle mogelijkheden even door. Je zult zien dat het indirect gaat meehelpen aan meer verkopen.