Tijdens de lancering van de twee nieuwe iPhones in september 2014 werd ook door Apple een mobiele betaaldienst gelanceerd genaamd Apple Pay. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn voorzien van een NFC-chip en hiermee kan middels je vingerafdruk en een koppeling met je creditkaart een betaling verricht worden. Tot op heden is Apple Pay alleen beschikbaar in de Verenigde Staten maar Apple wil zo snel mogelijk uitbreiden naar andere landen.

De mobiele betaaldienst van Apple is in de Verenigde Staten een ongelooflijk succes. Steeds meer bedrijven willen zich aansluiten bij Apple om zo gebruik te kunnen maken van de mobiele betaaldienst. Gebruikers zijn lovend over Apple Pay want betalen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Het lijkt erop dat alles wat Apple aanraakt verandert in goud. Want al lang voordat Apple Pay gelanceerd werd had Google al zijn eigen betaaldienst Wallet.

De betaaldienst van Google werd helaas nooit populair maar Google wil nu met Wallet de aanval inzetten op Apple Pay. Wallet werd nooit populair omdat het maar in heel weinig winkels beschikbaar is en gebruikers van Android smartphones niet standaard de Wallet-app op hun smartphone hebben staan. Terwijl Apple Pay met elke iPhone 6 of iPhone 6 Plus gebruikt kan worden. Google opent niet zomaar de aanval op Apple, ze gaan zelfs een stapje verder.

Google is namelijk een samenwerking aangegaan met de drie grootste Amerikaanse providers en zij gaan de Wallet-dienst standaard meeleveren op Android-smartphones, die voorzien zijn van Android KitKat 4.4 of hoger. Dit betekent dat ook de smartphones van Samsung voorzien kunnen worden van de Wallet-app. Dit zou voor Samsung minder prettig zijn want ook Samsung is bezig met het ontwikkelen van een eigen mobiele betaaldienst.

Het voordeel van Google Wallet is dat het al in bijna alle winkels in de Verenigde Staten werkt en iedere Android-gebruiker direct kan gaan betalen via zijn of haar smartphone. Google Wallet werkt in principe hetzelfde als Apple Pay. Betalen is nog nooit zo gemakkelijk geweest in winkels. Het is alleen nog even wachten wanneer alle mobiele betaaldiensten zoals Apple Pay en Google Wallet in Nederland beschikbaar worden.

Bron: Http://www.aanbiedingiphone6.nl